Ligger i kø til seniorboliger

Havestolene står på ræd og række foran ejendomsmægleren. (Foto: Home)

Det er ikke hverdag man ser folk ligge i kø for at købe bolig – men det gør de lige nu i Greve.

Indgangspartiet foran en ejendomsmægler er nok – bortset fra bedemandsforretningen – det sidste sted, man ville forvente at se folk ligge i kø. Derfor vækker det også opsigt, at op imod 20-25 mennesker har belejret Home i Greve, for at sikre sig at være forrest i køen når deres drømmebolig kommer til salg på søndag.

Med en behagelig liggestol til at sidde i og en sovepose under armen mødte de første forventningsfulde købere op allerede tirsdag morgen, og siden er der kommet flere til i køen.

De boliger, som kø-liggerne håber at få fingrene i, er projektboliger, der skal opføres i nabolaget. Der er tale om 55 boliger og – udover først til mølleprincippet – skal man være over 55 år og uden børn for at købe boligerne, der altså er i frygtelig høj kurs.

Det helt særlige ved senior-andelsboligerne, som er et svensk koncept, er, at de 55 andelslejligheder er samlet om et fælles glashus med klima som ved den franske riviera, hvor beboerne kan mødes og fx hygge med petanque under palmernes blade.

Fællesarealet, hvor klimaet bliver som ved Middelhavet - endda med plamer. Home

500 interesserede

– Vi har holdt to informationsmøder i sidste uge, hvor der var totalt 'udsolgt' med over 500 deltagere, fortæller Lone Bøegh Henriksen, der er indehaver af Home Sydhavnen & Projektsalg A/S, der står for salget i samarbejde med den lokale Home-mægler Rasmus Mørch.

Omkring tre håndfulde af de flere hundrede interesserede har altså allerede lagt sig i kø foran butikken, der slår dørene op for salget på søndag klokken 10.00.

Den lidt uvante situation med kødannelsen foran butikken, klarer indehaveren Rasmus Mørch med upåklagelig service.

– Vi holder åbent 24 timer i døgnet, og der er en kollega, der sover her om natten. Vi sørger selvfølgelig også for varm kaffe til dem i køen, de kan også låne vores toilet og bad, og der var en, der spurgte, om man ikke kunne få en øl, så det har vi selvfølgelig også skaffet, fortæller Rasmus Mørch.

Butikken har også sørget for, at der er blevet sat et telt med en varmekanon op ved butikken, så kunderne kan holde varmen. Det har resulteret i, at der nærmest er en festivalstemning blandt de kommende købere.

20-25 mennesker - flere af dem par - står, sidder og ligger netop nu i kø for at købe drømmeboligen, der bliver sat til salg på søndag. Home

– Der er simpelt hen så meget snak og grin - folk føler sig allerede som naboer og ved hvilke boliger, de hver især er skrevet op til. Det er selvfølgelig super hyggeligt, men det kan være svært liiidt for os at få arbejdsro i butikken, fortæller Rasmus Mørch med et grin.

– Og så er det modne mennesker, så vi skal selvfølgelig også være med til at passe på deres helbred, uddyber han.

På foranledning af Home, er der udarbejdet en 'kø-liste', så man efter sin placering i køen har reserveret den bolig, man ønsker. Det betyder, at der faktisk er nogle, der har været hjemme og sove de sidste to nætter og få varmen.