LIGE NU: To personer anholdt i terroraktion

To personer er blevet anholdt i en terrorrelateret aktion torsdag.
To personer er blevet anholdt i en terrorrelateret aktion torsdag. Foto: Camilla Rønde/Scanpix

En 28-årig mand og en 29-årig kvinde er torsdag eftermiddag blevet anholdt i en aktion foretaget af Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Københavns Politi.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi, at begge anholdelser er relaterede til terror. De to personer er sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet.

De to personer har angiveligt købt og fragtet "genstande", der kan anvendes til kamphandlinger, til Islamisk Stat i Syrien og Irak fra Danmark. Det skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Det er ikke oplyst, hvilke genstande der er tale om.

Ritzau erfarer, at anholdelserne er sket i forbindelse med en aktion i Brøndby Strand. Sammen oplysning har flere andre medier.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Flere medier har beskrevet, hvordan Københavns Politi med teknikere og sprængstofshunde har foretaget en aktion i boligkvarteret Hallingparken i Brøndby Strand torsdag eftermiddag.

De to personer bliver sigtet efter straffelovens paragraf 114 - den såkaldte terrorparagraf, oplyser Københavns Politi.

Den fungerende pressechef hos Københavns Politi, Claus Buhr, oplyser, at anholdelserne er et resultat af en efterforskning, som har stået på over længere tid.

- Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig, siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

- Der vil blive afholdt grundlovsforhør i morgen (fredag, red.), hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

Operativ chef i PET Flemming Drejer understreger, at der er tale om aktiviteter, der alene vurderes at have til formål at støtte Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Begge de anholdte er af anden etnisk baggrund end dansk, oplyser politiet.

Dermed åbner politiet nye sager om støtte til terror. Statsadvokaten i Viborg rejste onsdag tiltale mod to mænd, der i hemmelighed har siddet varetægtsfængslet siden januar.

I sidste uge indledte Retten i Aarhus en sag mod en 26-årig mand, der er tiltalt for at lade sig hverve af Islamisk Stat i Syrien.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.