LIGE NU: To personer anholdt i terroraktion
To personer er blevet anholdt i en terrorrelateret aktion torsdag. Foto: Camilla Rønde/Scanpix

En 28-årig mand og en 29-årig kvinde er torsdag eftermiddag blevet anholdt i en aktion foretaget af Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Københavns Politi.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi, at begge anholdelser er relaterede til terror. De to personer er sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet.

De to personer har angiveligt købt og fragtet "genstande", der kan anvendes til kamphandlinger, til Islamisk Stat i Syrien og Irak fra Danmark. Det skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Det er ikke oplyst, hvilke genstande der er tale om.

Ritzau erfarer, at anholdelserne er sket i forbindelse med en aktion i Brøndby Strand. Sammen oplysning har flere andre medier.

Flere medier har beskrevet, hvordan Københavns Politi med teknikere og sprængstofshunde har foretaget en aktion i boligkvarteret Hallingparken i Brøndby Strand torsdag eftermiddag.

De to personer bliver sigtet efter straffelovens paragraf 114 - den såkaldte terrorparagraf, oplyser Københavns Politi.

Den fungerende pressechef hos Københavns Politi, Claus Buhr, oplyser, at anholdelserne er et resultat af en efterforskning, som har stået på over længere tid.

- Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig, siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

- Der vil blive afholdt grundlovsforhør i morgen (fredag, red.), hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

Operativ chef i PET Flemming Drejer understreger, at der er tale om aktiviteter, der alene vurderes at have til formål at støtte Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Begge de anholdte er af anden etnisk baggrund end dansk, oplyser politiet.

Dermed åbner politiet nye sager om støtte til terror. Statsadvokaten i Viborg rejste onsdag tiltale mod to mænd, der i hemmelighed har siddet varetægtsfængslet siden januar.

I sidste uge indledte Retten i Aarhus en sag mod en 26-årig mand, der er tiltalt for at lade sig hverve af Islamisk Stat i Syrien.

/ritzau/