LIGE NU: Politiet afspærrer område: Mand drikker ukendt stof i selvmordsforsøg

Krimi
Politiaktion i Viborg (Foto: Alarm 112 Midtjylland/Ritzau Scanpix)

Et ukendt stof er sendt med helikopter til nærmere analyse. En mand er anholdt.

Et forsøg på selvmord har tirsdag ført til, at et boligområde i Viborg har været afspærret i timevis.

En mand havde indtaget et stof med ønske om at begå selvmord, og af sikkerhedsmæssige årsager blev området afspærret, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Politiaktionen blev iværksat, fordi politiet modtog en anmeldelse om, at en beboer på adressen i selvmordshensigt havde indtaget et endnu ukendt stof, som kan være giftigt ved indtagelse, hedder det i pressemeddelelsen.

- Af sikkerhedsmæssige hensyn er politiet i gang med at foretage tekniske undersøgelser, som skal fastslå, præcis hvilket stof der er tale om. De indsamlede prøver bliver fløjet med helikopter til nærmere analyse. Der er ikke fare for personer i området.

På trods af at der ikke er fare, har politiet i timevis holdt beboere væk fra området omkring Kirkebækvej af hensyn til arbejdet på stedet.

Men omkring klokken 23.00 er afspærringen blevet ophævet.

- De første resultater af undersøgelsen på stedet viser, at stoffet, som endnu ikke er identificeret, er inddæmmet i huset. Afspærringen omkring Kirkebækvej bliver derfor ophævet, skriver politiet på Twitter.

Selve huset vil dog være lukket af, indtil politiet genoptager arbejdet på stedet onsdag, oplyser politiet.

Det var det helt store mandskab, der tirsdag rykkede ud til privatadressen i Viborg.

Ud over stort politiopbud har der også været brandbiler, en lægebil, en hundepatrulje og en teknikervogn på vejen, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Der blev også sat to gule og hvide plastiktelte op. Her desinficerede mandskab iført beskyttelsesdragter og gasmasker deres fodtøj, efter at have arbejdet i boligen.

Manden, der bor i huset, er blevet anholdt og fremstilles onsdag i grundlovsforhør.

Han sigtes for at have overtrådt straffelovens paragraf 192 a, der omhandler at have besiddet, fremstillet eller anvendt eksempelvis særdeles farlige våben eller eksplosiver, der er egnet til at forvolde betydelig skade.

Politiet oplyser ikke, hvem der er kommet med anmeldelsen, som førte til den store aktion.

/ritzau/