Lige nu: Fakta lukker 47 butikker på landsplan
Lukninger er et resultat af store millionunderskud i Coop-koncernen.

På landsplan lukker omkring 50 Fakta-butikker. Det erfarer TV 2.

Det er et resultat af en langsigtet strategi fra moderkoncernen Coop, der forsøger at rette op på den gældsplagede kædes bundlinje.

I alt er der i dag 406 Fakta-butikker på landsplan.

Coop udsender en pressemeddelse klokken 16.00.

Senest blev der i 2016 lukket 27 Fakta-butikker.

De mindste butikker lukker

Stina Glavind, Der er kædedirektør i Fakta, bekræfter lukningerne i et interview med FødevareWatch.

"Det er en rigtig hård beslutning, fordi det går udover mange medarbejdere. Men vi vælger at lukke butikkerne, fordi de giver underskud, og vi mener ikke, at der er udsigt til, at de kan få en sund drift. Det drejer sig om butikker, der enten ikke skulle have været åbnet i første omgang, eller hvor kundegrundlaget er forsvundet over årene," siger Stina Glavind til FødevareWatch.

Med butikslukningerne går Fakta-kæden fra 406 butikker til 359. Butikkerne skal være lukket inden 21. maj og kommer til at påvirke butikkernes ca. 900 medarbejdere, oplyser kædedirektøren.

Først mandag vil Coop offentligt kommunikere, hvilke 47 Fakta-butikker, der lukker. Stina Glavind fortæller dog, at der er en gennemgående rød tråd.

"Butikkerne hører til de mindste af vores butikker, som generelt har det svært. Forskellen mellem store og små butikker er kun blevet større med tiden. Derfor kigger vi generelt efter større lokaliteter og udvidelser," siger hun til FødevareWatch. 

 

Opdateres...