Ligatopscorer bliver Danmarks VM-joker
Michael Damgaard fik en af de sidste pladser i truppen, men Team Tvis Holstebro-topscoreren er parat til at tage et stort ansvar, hvis han får chancen ved VM. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO
Michael Damgaard fik en plads i VM-truppen, og ligatopscoreren er parat til at tage stort ansvar i Qatar.

Han kom med på et ydermandat, men alligevel ligner Michael Damgaard en af de spillere, som kan blive kampafgørende ved håndbold-VM i Qatar.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson udtog fredag morgen Damgaard til den endelige trup på 16 spillere, efter han i sidste weekend så den 24-årige joker komme ind fra bænken og hamre 15 mål ind i tre kampe ved Totalkredit Cup.

Allerede fredag aften kan den danske ligatopscorer få slutrundedebut for Danmark, når Argentina er første modstander i gruppespillet.

Men hvad er årsagen til, at Team Tvis Holstebro-backen er brudt igennem netop nu og står noteret for 126 mål i den hjemlige liga?

- Jeg har været mere skadesfri end nogensinde før. Jeg har haft en rigtig god periode og fået masser af tillid fra mine klubkammerater. Jeg har fået den plads, det har krævet.

Beskeden og ydmyg er Damgaard, der er vokset op på Lolland. Men der gemmer sig mere i Tvis-spilleren.

- Jeg er et ubeskrevet blad, men folk må endelig ikke hade mig, hvis jeg laver to fejl. For det kan jeg nemt komme til.

- Jeg går uimponeret til værks, jeg har masser af selvtillid. Har jeg brændt ni skud, så skal jeg nok tage det 10. skud, hvis det kan afgøre kampen, lyder det med overbevisning i stemmen.

Damgaard er - med sit rappe fodskifte og hårde skud - heller ikke bange for at tage over, hvis Mikkel Hansen bliver mandsopdækket.

- Det kunne helt sikkert være med til at give mig plads og gøre mine vilkår endnu bedre, hvis jeg blev smidt ind, når vi kom i en situation, hvor vi kun skulle spille fem mod fem.

- Der skal gås mod mål, så det bliver jeg ligesom nødt til, siger han.

- Nogle gange kan det komme til at se forkert ud. Jeg har heldigvis været god til at minimere mine fejl. Det er det, mange har brokket sig over de seneste sæsoner.

- De fejl har jeg minimeret i år, og jeg er blevet skarpere. Det har jeg i hvert fald selv følt.

- Jeg vil ikke tilskrive det til nogen træner. Det er lige så meget mig selv og den opbakning, jeg nu engang har fået.

- Jeg vil ikke stå og fremhæve nogen, der har været med til at skabe mig. Så skulle det være min ungdomstræner i GOG i sin tid. Han hed Thomas Brandt - også kaldt "tændstik". Han lærte mig at gå mod mål.

- I GOG lærer man at gå direkte. Der er kun en vej, og det er fremad. Hvis man skal tilskrive det noget, så er det GOG-tiden. Der fik jeg mit uimponerede gåpåmod fra.

Landstræneren vurderer, at Damgaard er på vej frem, men fortsat mangler international erfaring.

- Han har nogle kompetencer, som er meget interessante. Han har et godt skud og er hurtig.

- Jeg er sikker på, at han får en god fremtid. For han er meget fokuseret på sit job, træner godt, og så tager han ansvar, når det gælder. Det har jeg set i mange af hans kampe. Det er vigtigt, siger Gudmundsson.

/ritzau/