Lidegaard vil bekæmpe ekstremisme i Afrika
Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) mødes i de kommende dage med afrikanske ministre. Foto: MIRIAM DALSGAARD/POLFOTO
Den danske udenrigsminister håber at kunne lave nye alliancer i forbindelse med afrikansk topmøde.

Klima og bekæmpelse af voldelig ekstremisme er hovedtemaerne, når udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i de kommende dage mødes med afrikanske ministre i forbindelse med topmødet i Den Afrikanske Union (AU) i Etiopien.

- Skal det lykkes at bekæmpe terroren, bliver det afgørende at styrke samarbejdet med de afrikanske stater om at forebygge og bekæmpe voldelig ekstremisme - især i det nordlige Afrika. Jeg håber på at kunne etablere nye alliancer, for Danmark har mange gode erfaringer at spille ind med, siger Martin Lidegaard i en meddelelse fra ministeriet.

I forbindelse med topmødet i Addis Ababa vil Martin Lidegaard desuden tage de første konkrete skridt i et styrket klimadiplomati, der skal gøde jorden for en forpligtende aftale ved klimatopmødet i Paris i december.

- AU-topmødet er en oplagt mulighed for at få sat klimaet på dagsordenen. I EU fik vi i sidste uge vedtaget en ambitiøs handlingsplan for klimadiplomatiet, og jeg tager nu de første skridt i forhold til at sikre, at planen også bliver ført ud i livet, siger han.

Det årligt tilbagevendende topmøde i Addis Ababa er årets vigtigste politiske begivenhed i Afrika ifølge det danske udenrigsministerium. Mødet finder sted mandag og tirsdag.

/ritzau/