Lego-ejer udvider: Bygger til for at få plads til interesserede i hestesæd

Det er Lego-milliardær Kjeld Kirk Kristiansens hesteaktiviteter på det fynske stutteri, Stutteri Ask, som udvides. Her ses han sammen med kronprinsesse Mary, da Lego House for nylig blev åbnet i Billund. (Foto: Foto: Google Street View og Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

Kjeld Kirk Kristiansens fynske hesteaktiviteter udvides med hal på 4.200 kvadratmeter.

Det Lego-ejede hesteavlsarbejde på Stutteri Ask ved Bogensø på gården Kristiansminde på den fynske halvø Hindsholm udvides med en 4.200 kvadratmeter stor præsentationshal.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er Lego-milliardær Kjeld Kirk Kristiansen, som udvider aktiviteterne, der skal give plads til flere kunder ved den årlige hingsteaktion, som finder sted i foråret.

- Vi får flere og flere kunder, fordi vores hingste bliver bedre og bedre, så vi døjer med at kunne få plads til publikum, fortæller Niels Skifter til avisen. Han er direktør ved det Lego-ejede Schelenborg Gods, der driver Stutteri Ask og det nærliggende Kirk Aarabians.

- I første omgang troede vi, at vi skulle udvide den eksisterende ridehal til hingstepræsentationerne, og vi havde faktisk tegningerne klar. Men da vi også fik brug for et dommertårn, cafeteria og toiletter til den nye ridebane, gik det op for os, at det var bedre at bygge en ny stor ridehal, hvor vi kunne bygge faciliteter til ridebanen ind i, fortæller Niels Skifter, som dermed også skaber bedre forhold til stævnet Ask Open.

Udvidelsen vil formentlig også betyde, at der vil blive holdt et stævne eller to mere om året, siger Niels Skifter, og pointerer over Fyens Stiftstidende, at hovedformålet ikke er flere aktiviteter, men at skabe bedre forhold til publikum, som er vokset fra et par hundrede til op mod 1.000.

I et med terrænet som Great Northern

Det er Isager Arkitekter i Odense, som står for projektet. Hallen bygges ind i terrænet og bliver på tre etager - men ikke højere end det eksisterende byggeri.

Når hallen bygges ind i terrænet følges der op på idéen fra Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansens byggeri af den luksuriøse golfbane Great Nothern, som følger terrænet.

Thomas Kirk Kristiansen blev forleden politianmeldt for industrispionage i forbindelse med et milliardbyggeri på Nordhavn i København.