Lego-ansatte Berit: Fyringer kan virke uforståelige
Det kan da godt virke lidt uforståeligt, at Lego skal fyre nu, når der er gået så godt så længe, siger Berit Flindt Pedersen til Avisen.dk Foto: Lego
Som led i en storstilet forenkling af Legos organisation skal der skæres op mod 600 stillinger i Billund. Et omfang, der overrasker fællestillidskvinden Berit Flindt Pedersen.

Medarbejderne hos Lego i Billund kunne tidligt tirsdag morgen læse en nyhed på intranettet om, at der skal skæres 500-600 stillinger.

Den besked kommer efter flere år i Lego, hvor omsætningen er steget med tocifrede vækstrater, og hvor den daværende topchef Jørgen Vig Knudstorp for få år siden dansede og sang af glæde, da han præsenterede årsregnskab.

- Lad mig sige det sådan, i dag er der ikke nogen, der danser, siger Berit Flindt Pedersen, fællestillidsrepræsentant hos Lego i Billund til Ritzau. 

Hun fik besked om nedskæringerne mandag aften, men har været klar over, at der var noget på vej.

Berit Flindt Pedersen har arbejdet i Lego i 32 år, og når man har været samme sted så længe, kan det ikke undgå at påvirke en personligt, fortæller hun. 

- Der er en trykket stemning, for ingen ved jo endnu, hvem der skal fyres. Indtil videre har jeg brugt dagen til at tale med pressen, men jeg skal også afsætte tid til at tage mig af mine kollegaer, der selvfølgelig er berørt af det her, siger Berit Flindt Pedersen til Avisen.dk. 

I kølvandet på Legos årsregnskab fra 2016, hvor væksten for første gang i årevis ikke var tocifret, meldte ledelsen ud, at der kunne komme ændringer.

Tirsdag præsenterede Lego så et halvårsregnskab, hvor omsætningen gik fem procent tilbage. Samtidig kom beskeden om, at medarbejderstaben skal slankes med otte procent på verdensplan. Det sker efter mange gode år, hvor det har gået godt for koncernen. 

- Det kan da godt virke lidt uforståeligt, at Lego skal fyre nu, når der er gået så godt så længe, siger Berit Flindt Pedersen til Avisen.dk. 

- Vi har vidst siden maj, at ledelsen var i gang med at se på vores organisation, så vi vidste, at der var noget undervejs. Men omfanget har overrasket os. Det tror jeg ikke, at der var nogen af os, der havde forventet, siger hun. 

Fællestillidskvinden håber, at man i forhandlingerne kan minimere antallet af afskedigelser. 

Hun har ikke fået oplysninger fra ledelsen om, hvordan de udmeldte nedskæringer skal udmøntes.

/ritzau/