Legenden, SoMe-hajen og damernes ven: FOA-Dennis går på pension
De nuværende forhandlinger i Forligsinstitutionen betyder, at Dennis Kristensens pension er blevet udsat lidt. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau
Han står på tærsklen til en tilværelse som pensionist, men han skal først være med til at sejle de nuværende overenskomstforhandlinger helt hjem i havn.

Dennis Kristensen har de seneste 16 år siddet tungt på formandsposten i FOA, men selvom han i disse uger i overenskomstforhandlingerne som gallionsfigur personificerer lønmodtagernes krav og dominerer nyhedsbilledet, rinder tiden ud for den tidligere portør på Herlev Hospital. 

Når de nuværende overenskomstforhandlinger er afsluttet, takker Dennis Kristensen nemlig af og går på pension. Det skriver Ugebrevet A4 i et fyldigt interview med den afgående FOA-formand.

LÆS MERE: FOA-Dennis: Jeg har ikke nogen sen-karriereplan, og fra på torsdag ringer min telefon ikke mere

Kæmper til det sidste

Selvom en velfortjent pension til Dennis Kristensen er blevet udsat på grund af overenskomstforhandlingerne, ville han for alt i verden ikke have været foruden det.

- Det giver et adrenalinkick, at der er sådan en historisk kompliceret overenskomstsituation. Vi har aldrig haft noget, der ligner i den offentlige sektor, siger Dennis Kristensen til Ugebrevet A4 og forklarer videre, at hvis han taber bolden i de afsluttende forhandlinger, kan det fremadrettet skade det faglige engagement i årtier: 

- Det værste, der kan ske i forbindelse med en konflikt, er, hvis hele opstarten har skabt engagement og pustet liv i viljen til at skaffe sig et resultat, hvis det så ender med oplevelsen af, at der ikke kommer noget ud af det.

Damernes ven

Over en bred kam får Dennis Kristensen i interviewet roser for sit faglige engagement, sin medietække og evnen til at kommunikere. Og så får han den evigt ønskværdige titel: Damernes ven.

Som få andre har Dennis Kristensen nemlig kæmpet for ligeløn og for, at kvindefag skal have en mandeløn.

- Dennis har været rigtig god til at nævne de ting, som en dame også ville gøre. At vi er for lavt lønnede, og at vi langt fra har ligeløn i Danmark, siger formand for social- og sundhedssektoren i Frederikshavn Gitte Christensen til Ugebrevet A4.

Deler vandene

Som en markant stemme, der ofte markerer sig i medierne med paroler om varme hænder, velfærd og højere løn til offentligt ansatte, er Dennis Kristensen blevet lidt af en legende i fagbevægelsen, men han er også en mand, som deler vandene.

Også internt i fagbevægelsen hvor der til tider kan blive set lidt skævt til den afgående FOA-formands kække udmeldinger i medierne.

- Jeg mener ikke, at det er godt at gå så meget i medierne under forhandlingerne. Og jeg kan godt lide at være loyal overfor dem, jeg arbejder sammen med, og det kan godt knibe med hos Dennis. En gang imellem forsøger han at score et par billige points på noget, der i mine øjne er en lidt halvhellig tilgang til tingene, siger eksempelvis hans kollega i LO-toppen, formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, til Ugebrevet A4.

Når Dennis Kristensen går på pension, bliver der dog droslet lidt ned. Der er nemlig allerede lagt planer, for den første dag i Dennis Kristensens otium:

- Jeg har tænkt mig at sove ualmindeligt længe dagen efter, siger han til Ugebrevet A4.

LÆS HELE INTERVIEWET HER: FOA-Dennis: Jeg har ikke nogen sen-karriereplan, og fra på torsdag ringer min telefon ikke mere