Legendarisk dansk band på scenen igen

Bandet Røde Mor eksisterede fra 1969 til 1978 og genopstod i 2002. Her er karismatiske Troels Trier fotograferet på Skanderborg Festival i 2007. (Foto: Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Røde Mor spiller koncert for en af de gamle venner.

Når Aarhus-kunstneren og aktivisten Thomas Kruse åbner sin udstilling "Bydrømme" på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By bliver det med opbakning fra gamle venner.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

75-årige Thomas Kruse har siden 1960'erne arbejdet med maleri, grafik og scenografi, han har illustreret børnebøger, fagbøger, tidsskrifter, digtsamlinger, pladeomslag og plakater, men han har også været en del af det legendariske band Røde Mor.

Således vil Røde Mor endnu en gang børste støvet af instrumenter og højtaleranlæg og lægge lydspor til åbningen af udstillingen med en koncert på Godsbanen 8. august klokken 15.00.

Røde Mor spiller fortsat koncerter og består i dag af Troels Trier, Peter Ingemann, Henrik Strube og Lars Trier.

Bandet spillede blandt andet sidste efterår ved succes-udstillingen "Kampråb og grafik" på Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs. Udstillingen indeholdt plakatkunst fra kunstnerkollektivet Røde Mors grafiske værksted og var så velbesøgt, at den måtte forlænges med tre måneder.