DEBAT Lavtlønnet om overførselsindkomster: Det er en hån
Hvorfor tage imod et lavtlønnet job på jobcenteret, når niveauet på overførselsindkomster er så højt? Lavtlønnede danskere hånes, mener en debattør i Information. Foto: Colourbox
Det er en hån, at personer med eksempelvis en førtidspension får mere i hånden, end en person i et lavtlønnet job. Det mener en debattør i dagens udgave af Information.

Det er æreløst, til grin og det kan ikke betale sig.

Sådan er det at have et lavtlønnet job i dagens Danmark, når niveauet på danske overførselsindkomster er så højt, som det er.

Det mener en den "akademiske proletar" Dennis Larsen, i dagens udgave af Information.

Han har tidligere blandt andet arbejdet som vikar og handicaphjælper. Og han er vred over, at er ikke er nogen gevinst ved at tage et arbejde.

- Dét, som provokerer mig mest, er, at jeg, som del af det arbejdende folk, skal føle mig som en tredjerangsborger over for andenrangsborgere, som ikke har et arbejde, skriver han blandt andet i kronikken.

Hvorfor stemme på venstrefløjen?

Han langer ud efter venstrefløjen, som ikke har set problemets alvor, mener han.
- Hvorfor skulle vi stemme på såkaldte arbejderpartier, der ikke kan se problemet i, at lavtlønnede ingen økonomisk gevinst har ved at tage på arbejde? Er det solidaritet? Nej, det er sgu en hån mod vores daglige indsats.
Han mener tværtimod, at Dansk Folkeparti har fat i noget af det rigtigt, når de vil øge lønningerne for plejepersonale.
- Dansk Folkeparti har lugtet lunten og vil øge lønningerne for plejepersonale. Hvad har venstrefløjspartierne konkret tænkt sig at gøre – altså udover at kæmpe kampen mod dårligt arbejdsmiljø og løndumping? Ingenting, lader det til, skriver han videre.