Lasse Schöne netter for Ajax i suveræn udesejr

Sport
Lasse Schöne (tv.) bidrog med en enkelt scoring, da Ajax tog en flot udesejr på 4-0 i Heerenveen. (Foto: Foto: Erik Pasman/arkiv/AFP)

Landsholdsspilleren Lasse Schöne scorede på straffespark, da Ajax slog Heerenveen med 4-0.

Danskerklubben Ajax Amsterdam fik rettet lidt op på en skrantende sæsonstart, da holdet på udebane slog Heerenveen, som ligeledes har danskere på holdet.

Lasse Schöne stod for det tredje mål på straffespark i 4-0-sejren i opgøret, som ellers på forhånd lignede en vanskelig opgave. Kasper Dolberg fik de sidste fem minutter på banen.

Inden syvende spillerunde lå Heerenveen nummer to i Æresdivisionen - blot et enkelt point efter førerholdet PSV Eindhoven. Ajax derimod var fire point efter Heerenveen inden kampen.

Hjemmeholdet stillede op med Martin Hansen på mål og Daniel Høegh i centerforsvaret, men de to danskere kunne ikke forhindre David Neres i at sende Ajax på vinderkurs.

Den 20-årige brasilianske angriber scorede to gange med tre minutters mellemrum mod slutningen af første halvleg.

Målt på spil og chancer var kampen jævnbyrdig, men da Lasse Schöne et kvarter før tid omsatte et straffespark på landsmanden Martin Hansen, var spændingen punkteret.

Maximilian Wöber sørgede med scoringen til 4-0 for, at det endte med en stor sejr til gæsterne.

Mesterholdet Feyenoord hentede søndag også en sikker sejr i udekampen mod AZ Alkmaar.

Uden en skadet Nicolai Jørgensen vandt Rotterdam-klubben ligeledes 4-0. AZ Alkmaar og Feyenoord stod ellers lige på 12 point inden kampen.

/ritzau/