Lasse gik fra småkriminel til millionær: Jeg knoklede røven ud af bukserne

Det stod ikke skrevet nogen steder, at Lasse Skjønning Andersen skulle blive iværksætter. (Foto: Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv))

Et møde med politiet fik Lasse Skjønning Andersen til at ændre kurs. I dag driver han seks spisesteder under navnet Grød.

Fem steder i København og et sted i Aarhus kan man møde Lasses synlige bevis på, at han har knoklet sig ud af småkriminalitet i den københavnske Sydhavn og op der, hvor drømmene kan tage fart.

28-årige Lasse Skjønning Andersen er manden bag spisestederne Grød, hvor man kan spise eller tage grød med i kendte og ukendte afskygninger.

Til TV 2 fortæller han, at han var hashrygende hiphop-rod, der forcerede pigtrådshegn og malede graffiti. Men også, at et møde med politiet fik ham til at stoppe op:

- Jeg begyndte også at træne og tabte mig. Jeg fokuserede mere i skolen, begyndte at drikke proteinshakes, ryge mindre hash og stoppede med at male grafitti. Knoklede i det hele taget røven ud af bukserne.

I en alder af 21 år investerede han hele sin arv efter sin afdøde mor. Han satte de 200.000 kroner i det der nu nærmest er en grødrevolution.

Grød handler også om at tænke ud af boksen og prøve nye veje, forklarer Lasse Skjønning Andersen. Grød er for Lasse ikke bare grød, som de flestes mødre lavede til dem som børn:

- Om man fortolker et jazznummer eller en opskrift på havregrød, er produktet forhåbentligt det samme. Det skal påvirke andre mennesker på en positiv måde.

Udover sine seks butikker leverer Grød også til 7-eleven i Danmark.