Lars Larsen fejrer stor fødselsdag: Sådan belønner han de ansatte

Lars Larsen. (Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Grundlægeren af Jysk, Lars Larsen, fylder 70 år mandag. I den anledning markerer han sin fødselsdag ved at give 1.200 ansatte i Danmark kage.

Normalt er det kun fødselaren, der får gaver, men hos den danske sengetøjsgigant Jysk er det også medarbejderne.

Jysk har i anledningen af grundlæggeren Lars Larsens 70-års fødselsdag mandag valgt at give alle 1.200 Jysk-ansatte i Danmark fødselsdagskage.

- Lige nu er der en del ansatte, der stadig har ferie, men i næste uge vil alle medarbejdere i vores omkring 100 butikker i Danmark få en fødselsdagskage. Det gælder også for vores ansatte i vores distributionscenter i Uldum og hovedkontor i Brabrand, siger Martin Møller Aamand, kommunikationsansvarlig i Jysk til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: På grund af et godt regnskabsår med overskud på 3,3 milliarder kroner valgte Jysk sidste år at uddele en ekstra stor julegave til ansatte i Danmark.

Lars Larsen, der menes at have en formue på over 20 milliarder kroner, har de seneste årtier været en af Danmarks mest driftige forretningsmænd. Den 70-årige fødselar åbnede sin første Jysk Sengetøjslager i Aarhus i 1979, og i dag står han i spidsen for 102 butikker i hele Danmark. Butikskæden er nu at finde i 43 lande og beskæftiger på verdensplan cirka 18.000 medarbejdere.

Ifølge Martin Møller Aamand har Jysk endnu ikke lagt sig fast på, hvilken kage de vil belønne de ansatte med. Det må aftales lokalt, lyder det.

- Vi vil gerne markere, at vores grundlægger fylder rundt, og det gør vi på den her måde, siger Martin Møller Aamand.

Men det er selvfølgelig ikke en rigtig fødselsdag, hvis ikke også fødselsdagsbarnet får en gave. Jysk-medarbejdere i flere lande har således lavet en video, hvor de hylder den danske forretningsmand på deres eget sprog.

Se fødselsdags-videoen her: