Lars hjalp motorcyklist over Storebælt: Grove bilister dyttede af mig
Lars Schønning Jensen og hans makker valgte at lægge sig ved siden af en motorcyklist på Storebæltsbroen, fordi denne var i fare for at vælte på grund af kraftig sidevind. Foto: Privatfoto
Lars Schønning Jensen var skyld i kø over Storebælt. Men kun fordi han skærmede for en motorcyklist, der var ved at vælte på grund af kraftig vind.

Da Lars Schønning Jensen tirsdag krydsede Storebæltsbroen var han ikke klar over, at han blev hovedperson i en heltegerning, der i skrivende stund er delt på Facebook over 13.000 gange.

Natascha Bøgelund Andersen er skribenten bag opslaget, da hun lå bag og så hele episoden.

Det var kraftig vind, der gjorde, at en motorcyklist svingede frem og tilbage over Storebæltsbroen. Lars Schønning Jensen kørte sammen med sin makker i en varevogn og valgte at lægge sig i det yderste spor for at skærme for sidevinden.

- Han fyldte næsten to meter på vejen, fordi han blev kastet fra side til side hver gang, der kom en kastevind. Folk lagde jo ikke mærke til det og blev nødt til at undvige hver gang. Der var flere farlige situationer, og derfor tænkte jeg, at jeg måtte ud og ligge i læ for ham, siger Lars Schønning Jensen til Avisen.dk.


Natascha Bøgelund Andersen skrev et opslag om heltegerningen på Facebook

”Han er en helt”

I sit opslag på Facebook kalder Natascha Bøgelund Andersen Lars Schønning Jensen for en helt og beder sit netværk om at dele opslaget, så den gode gerning kan komme langt ud.

- Mage til overskud, næstekærlighed og medmenneskelighed skal man lede længe efter. Denne mand var en helt i dag. Han kæmpede for et andet menneske, som han slet ikke kendte. Han gjorde det kun for at hjælpe, skriver hun.

Selv er Lars Schønning Jensen overrasket over den store opmærksomhed, der er blevet skabt. Han mener, at det er kutyme at gøre som lastvognschauffør, men er dog tilfreds med opmærksomheden.

- Det er flot og positivt med denne her opmærksomhed, for det kan forhåbentlig give noget inspiration til andre om at gøre det samme. Hvis bare to tager det til sig og gør det samme i en lignende situation, er det jo det hele værd, siger Lars Schønning Jensen.

Uforstående bilister

Lars Schønning Jensen lå i overhalingssporet og kørte med højst 60 kilometer i timen for at skærme for motorcyklisten. Flere bilister var derfor utålmodige og dyttede af ham. Det rørte dog ikke Lars Schønning Jensen.

- Jeg tog det rimelig køligt, for jeg vidste, at jeg gjorde det rigtige, siger han.

Både Lars Schønning Jensen og Natascha Bøgelund Andersen var godt klar over, at bilisterne dyttede, fordi de ikke var klar over, hvad der foregik. Lars Schønning Jensen satte katastrofeblinket til, men det så ikke ud til at virke.

- De (bilisterne red.) var grove. Selvom jeg havde sat katastrofeblinket til, var folk fuldstændig ligeglade. De tog det ikke alvorligt. Jeg tror måske, at jeg har forsinket dem i nogle minutter, og i virkeligheden er det jo fuldstændig ligegyldigt, siger Lars Schønning Jensen.

Da han og motorcyklisten nåede til Sprogø, vurderede Lars Schønning Jensen, at der ikke var den samme kastevind, og han vælger at køre videre.

- Nødsporet dernede er også meget bredere. Han ville derfor have muligheden for at køre i nødsporet, hvis han stadig syntes, at det ville være farligt for ham. Her tænkte jeg så, at jeg ville køre videre, så dem bag mig kunne komme videre, siger han.

I Facebook-opslaget skriver Natascha Bøgelund Andersen, at hun valgte at blive bag motorcyklisten, til de var kommet sikkert af broen.