Langer ud efter skolechef: Kaldte elever og forældre for aber

Rybners er en fusion mellem først Esbjerg Statsskole og Esbjerg Handelsskole og efterfølgende EUC Vest. (Foto: Foto: Google Street View)

Et videotransmitteret foredrag er blevet genstand for megen kritik. Administrerende direktør for uddannelsesinstitutionen, Rybners, Peter Amstrup, beskriver elever og forældre som ansigtsløse aber.

Den administrerende direktør for uddannelsesinstitutionen Rybners i Esbjerg, Peter Amstrup, har måttet lægge ører til hård kritik, efter det er kommet frem, at han har talt nedladende om skolens elever og forældre.

”Ansigtsløse aber” kalder han dem på et videotransmitteret foredrag, skriver JydskeVestkysten.

Videoen, der omhandler skolefusioner, er offentlig tilgængelig på læringsportalen EMU under Undervisningsministeriet. Der har den ligget siden maj 2018, hvor den blev præsenteret på en workshop.

Den resulterede sidste uge i et møde, hvor tillidsrepræsentant Ulla Birgitte Olsen fra Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) udtrykte sin frustration:

- Jeg synes, det at kalde elever og forældre for aber er helt uacceptabelt. Hvorfor? Det siger vel sig selv. Det, jeg har givet udtryk for, er, at jeg synes, at man fra ledelsens side skulle overveje, hvad man vil sige, hvis pressen, elever eller forældre henvender sig. Det er ledelsens ansvar at reagere på det her og tage ansvar, siger Ulla Birgitte Olsen.

Selve oplægget handlede om erfaringer med forandringsledelse i fusioner i det offentlige. Rybners er netop en fusion mellem først Esbjerg Statsskole og Esbjerg Handelsskole og efterfølgende EUC Vest.

Kritikken er ikke noget, som Peter Amstrup tager særlig tungt. Tværtimod.

- Hele min pointe er jo, at vi i det offentlige mister fokus på kunden og behandler dem som ansigtsløse aber. Det er ikke pænt ment - vi er alt for optagede af os selv og har ikke kunden i fokus. Jeg har det med at udtrykke mig umisforståeligt, og jeg ville bruge udtrykket igen, for det gengiver meget godt min dybe bekymring for, at vi i den offentlige sektor glemmer, hvad og hvem vi er sat i verden for at tjene, siger Peter Amstrup til JydskeVestkysten.