Debatindlæg Langer ud efter akademiker-formand: "Det kaldes solidaritet"
(Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv)

Per Christensen er forbundsformand i 3F.

Magistrenes formand Camilla Gregersen slår i Avisen.dk til lyd for ens pensionsalder, uanset hvor længe man har været på arbejdsmarkedet og uanset hvor belastende et arbejde man har.

Jeg er enig med magistrenes formand i, at vi ALDRIG må miste fokus på forebyggelse, og at alle i princippet har ret til et langt arbejdsliv. Det kræver et godt og udviklende arbejdsliv og fokus på arbejdsmiljø. Her er der desværre langt igen.

Men helt ærligt, at vende det blinde øje til den virkelige verden holder ikke. Der er mennesker i det her land, der bare har mere nedslidende arbejde end andre. Og med al respekt for de af os, der mest gør det i mødelokaler og på kontor, så er det altså mere belastende at være murer, rengøringsassistent eller arbejde på skiftehold i industrien. Statistikkerne taler deres eget tydelige sprog. Hver femte 3F'er ikke er på arbejdsmarkedet som 60-årige og de, der når pensionsalderen får gennemsnitligt færre gode år på pension end akademikeren. Det er ikke fair.

Akademikerne får også langt mere betalt af samfundet, når det gælder fx uddannelse. I 3F kaster vi os ikke over de privilegier. Vi ved nemlig, at fx ingeniører er med til at skabe mange gode arbejdspladser for ufaglærte og faglærte.

Det ville derfor klæde Camilla Gregersen hvis hun viste lidt solidaritet med 3F'erne og alle de andre på det danske arbejdsmarked, der har hårdt fysisk arbejde. Helt på samme måde som de viste solidaritet med akademikerne ved OK18, da de handlede om at kæmpe for akademikernes spisepause. En betalt spisepause som langt fra alle med medlemmer af LO-forbund har.

Fællesskab handler ikke altid om, at vi skal behandles ens. Det handler om, at vi skal behandles fair, og at de bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder. Det kaldes solidaritet.

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News