Landstræner advarer mod ubehagelig modstander
Landstræner Gudmundur Gudmundsson advarer mod et lumsk argentinsk forsvar. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO
Landstræner Gudmundur Gudmundsson undervurderer aldrig en modstander, selv om Danmark er storfavorit.

De danske håndboldherrer fik trænet for første gang torsdag formiddag ved VM i Qatar, og alle deltog fuldt ud i træningen.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson afviser da også, at nogle spillere døjer med skavanker, som kan holde dem ude af den første kamp mod Argentina.

- Nej, alle er friske. Der er altid nogle småskader. Men de er alle klar til kamp, siger Gudmundsson.

Danmarks første modstander, Argentina, som venter fredag aften, er på papiret en nem en af slagsen. Sydamerikanerne plejer dog at praktisere et meget offensivt forsvar, og det kan være drilsk.

- Man ved jo aldrig, om der kommer noget nyt. Men vi forventer, at det bliver sådan. Det er altid en udfordring, når man skal spille mod et offensivt forsvar. Vi har prøvet at få styr på det og til træning simuleret, hvordan modstanderne vil gøre.

- Det er dog altid svært at få det præcis på samme måde. Men vi har trænet det meget tidligt i forberedelserne, forsikrer Gudmundsson.

Alt andet end en sejr til Danmark vil være en stor skuffelse, men landstræneren tager ikke noget for givet.

- Jeg er ikke bekymret. Men jeg har altid den holdning og stil, at jeg aldrig undervurderer en modstander. Vi vil meget gerne vinde, og det planlægger vi at gøre.

- Men vi tager det alvorligt, fordi vi ved, at det er et hold, som er ubehageligt, og som har gode og erfarne spillere, der er aggressive. Argentina har før overrasket, advarer Gudmundsson.

Danmark skal i aktion for første gang i det indledende gruppespil, når Argentina er modstanderen. Kampen spilles fredag klokken 19 dansk tid.

/ritzau/