Landsholdsspiller jubler over nyt trænervalg
Ann Grete Nørgaard jubler over valget af den nye kvindelandstræner. Foto: BONNERUP CLAUS/free
Håndboldlandsholdets Ann Grete Nørgaard mener, at Klavs Bruun er et fantastisk valg som ny kvindelandstræner.

Selv om den tidligere håndboldspiller Klavs Bruun Jørgensen aldrig tidligere har trænet kvinder, er landsholdets Ann Grete Nørgaard svært begejstret for, at det er lykkedes Dansk Håndbold Forbund at sikre sig Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind i et trænerteam bag kvinderne.

- Jeg troede ikke, at det var muligt. Den filosofi, han har som træner, de resultater, han har vist. Det er stærkt, og jeg synes, at det er superfedt, at han har sagt ja til at være kvindetræner, siger Ann Grete Nørgaard, der var med ved EM i Ungarn i december.

- Klavs kommer med et helt frisk syn på tingene. Fra begyndelsen kommer alle til at være lige.

- Han vil nok ændre lidt på spillet. Forsvarsmæssigt håber jeg, at han vil give os et mere aggressivt forsvar, for det har han gjort med succes i Team Tvis Holstebro, og jeg tror, at det vil være godt for os, fortsætter Nørgaard, der til daglig spiller i Tvis.

Den fyrede landstræner Jan Pytlick har til tider fået kritik for sin mandskabsbehandling. På det område mener Ann Grethe Nørgaard også, at DHF er dækket godt ind med den nye landstræner til trods for, at han aldrig tidligere har trænet kvinder.

- Klavs' helt store styrke er, at han er en synlig leder. Jeg ved godt, at man siger, at piger er anderledes end drenge, men på det her niveau er der ikke så stor forskel.

- Landsholdet består af de bedste spillere, og vi vil også vinde for enhver pris.

Tvis-spilleren forventer nogle få udskiftninger på holdet, men mener stadig, at DHF's ambition om, at Danmark skal spille med om medaljer ved VM på hjemmebane til december, er realistisk. Også selv om kvinderne kun blev nummer otte ved EM i december.

/ritzau/