Landsholdsprofil: DBU har kørt psykisk terror mod os

Den danske landsholdsprofil siger, at hun ikke føler, hun spiller for DBU, men for den danske befolkning.

Fredagens delaftale mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) åbner op for, at Danmark tirsdag spiller VM-kvalifikationskamp ude mod Kroatien.

Forholdet mellem de kvindelige landsholdsspillere og DBU er dog langt fra helet efter konfliktsagen, der har stået på længe.

Ifølge landsholdsprofilen Pernille Harder har der været tale om grove metoder fra DBU.

- Der er mange frustrationer, og jeg vil næsten gå så langt som at sige, at den måde, DBU har kørt det her spil på, har været psykisk terror, siger Pernille Harder til TV2 Sport.

Konflikten betyder, at fredagens VM-kvalifikationskamp mellem Sverige og Danmark blev aflyst, og selv om der er udsigt til et opgør mod Kroatien på tirsdag, så siger Pernille Harder, at hun ikke føler, at hun stiller op og spiller for DBU.

- Vi har selvfølgelig DBU på brystet, men lige i øjeblikket spiller jeg for den danske befolkning og for alle de unge piger og drenge, der ser op til os. Den befolkning, vi samlede under EM, siger Wolfsburg-spilleren.

Elitechef i DBU Kim Hallberg er ikke glad for Pernille Harders ordvalg.

- Jeg synes psykisk terror er et voldsomt ord at bruge, men der er ingen tvivl om, at vi alle har været pressede. DBU har også været under et kæmpe pres.

- Jeg kom til at bruge vendingen, at "de har haft en pistol for panden af os" forleden dag.

- Det er måske også lige på grænsen, ligesom "psykisk terror" er, siger Kim Hallberg blandt andet i et svar.

Delaftalen betyder, at der er timeout i konflikten.

Forhandlingerne om en permanent aftale vil blive genoptaget efter opgøret mod Kroatien.

Her vil parterne blive assisteret af mæglere fra Den Internationale Spillerforening (Fifpro) og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

/ritzau/