Landbrugschef: Gyllegate har ødelagt landmænds image
"Den almindelige dansker tænker nu: Hvad er det for noget med gyllegate, render landmændene bare ud og hælder gylle i vores vandløb?" Foto: Scanpix/Arkiv
Eks-politiker og landbrugschef ærgrer sig over gyllegate.

De to seneste uger har ødelagt flere års arbejde med at opbygge et grønt image for landbruget, hvilket er helt uretfærdigt overfor de landmænd, der arbejder 80 timer om ugen. Således lyder det fra direktør for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup. Det skriver Berlingske Lørdag.

"Vores image har virkelig, virkelig lidt skade de seneste to uger," siger Karen Hækkerup.

"Landbrugspakken er ikke blevet italesat som en moderne miljøregulering. Medietrykket har været så massivt og ensidigt negativt, at danskerne har fået det indtryk, at landmænd ikke passer på naturen. Det er forfærdeligt synd. Jeg kender mange landmænd, og de elsker deres marker og står op lang tid før os byboer. De arbejder 80 timer om ugen og risikerer alt, hvad de ejer. Deres image er på ingen tid blevet ødelagt. Den almindelige dansker tænker nu: Hvad er det for noget med gyllegate, render landmændene bare ud og hælder gylle i vores vandløb?" siger Karen Hækkerup til Berlingske Lørdag.

Direktøren fastslår, at det bliver helt afgørende for landbrugets økonomi, at EU faktisk godkender landbrugspakken. I yderste fald risikerer Danmark milliardtab.