Læserne i vild pensions-debat: Ufatteligt at vi finder os i det!

”De skulle simpelhen skamme sig voldsomt, forstår slet ikke, man kan få sig til at tage penge fra ældre mennesker, der ikke har mulighed for at tjene noget som helst ekstra,” skriver Joan på Facebook. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Karen Thisted-klumme har vakt stor opstand på Avisen.dk’s Facebook-side.

Avisen.dk’s læsere har søndag været aldeles flittige i kommentarsporet til en helt særlig artikel på Facebook.

”Karen Thisted: Claus Hjort behandler pensionister uretfærdigt” er blevet delt mere end 300 gange og kommenteret mere end 250 gange.

Kommentarerne er dog ikke behagelig weekendlæsning for finansminister Claus Hjort Frederiksen. Blandt læserne er der meget klar opbakning til Karen Thisted vrede mod V-ministeren. Den tidligere journalist og radiovært skriver nemlig i en klumme i Ekstra Bladet:

”Jeg ser, hvor hårdt det er for folkepensionister uden ekstra pension at hutle sig gennem hverdagen. Og så skal de opleve, at politikerne har helt andre uanstændige pensionsvilkår.”
Læseren Tove er glad for, at Karen Thisted går ind i debatten:

”Ja, helt enig med Karen Thisted, og dejligt at en "kendt" person råber op - tak for det.”

Karen Thisteds bredside kommer efter det tidligere på ugen kom frem, at Claus Hjort Frederiksen ikke har i sinde, at følge Vederlagskommissionens anbefalinger om pensionsforholdene for politikere. Regeringen vil kun hæve pensionsalderen.

Og det falder læseren Steen for brystet, at landets pensionister ikke bliver tilgodeset i stedet for politikerne:

”Totalt umuligt at være uenig. Mange ældre har set og oplevet mangt og meget i deres liv. De har også reddet mange kastanjer ud af ilden for vores generation. Vi skylder dem respekt og et værdigt otium. Alt andet er uartigt. Det er ganske enkelt ufatteligt, hvad folk finder sig i fra politikernes side. Politikkerne tjener os. Ikke omvendt!” skriver han.

Carsten er enig:

"Ikke bare uretfærdigt, men aldeles uanstændigt! Claus Hjort er så egoistisk og uanstændig i sin optræden..."