Administration 

Læs hele Spillerrådets brev til fodbold-Danmark

Sport

Spillerrådet på det danske landshold forklarer sig mandag i et åbent brev om sit syn på konflikten.

Spillerrådet på det danske herrelandshold i fodbold forklarer sig mandag i et åbent brev om sit syn på den netop overståede konflikt med Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen.

Spillerrådet består af Simon Kjær, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen, der skriver brevet på vegne af hele landsholdet.

Her kan du læse hele brevet:

Kære alle i dansk fodbold,

I anledning af den nye kollektive landsholdsaftale mellem DBU og Spillerforeningen vil vi på landsholdet rigtigt gerne skrive direkte til alle jer, som sammen med os udgør dansk fodbold.

Nu er den sidste, hektiske fase af forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningens forhandlerteam kommet en smule på afstand, og med pulsen nede på normalt niveau vil vi i Spillerrådet på vegne af hele landsholdet gerne komme med vores fælles syn på sagen.

Vi forstår godt, at det er umuligt for fodbold-Danmark at følge med i, hvad månedlange forhandlinger i virkeligheden handler om.

Det skyldes blandt andet, at parterne blev enige om ikke at fortælle om forhandlingerne i medierne i den afsluttende fase siden sejren over Wales for at holde fuld fokus på forhandlingerne, og så kan det give et ærgerligt billede af dansk fodbold, når man følger med i medierne.

Men dels hører og forstår medierne kun i meget begrænset omfang, hvad der sker i forhandlingerne, og dels tegnes mediebilledet mest af de nemme og alt for voldsomme personangreb mod os spillere eller mod Mads Øland, som vi har valgt til at repræsentere os via Spillerforeningen, ofte fra folk, der slet ikke har nogen rolle i forhandlingerne eller i dansk fodbold.

Hvis man spiller med på det spil og skyder tilbage, så giver det mudderkastning i medierne. Det havde vi spillere fra starten besluttet, at vi ikke ville deltage i - og den strategi er vi glade for, at vi fulgte. Selv om man tit har lyst til at forsvare sig, så har vi holdt os tilbage og kun enkelte gange været ude og bede om en ordentlig tone.

Vi fokuserede på sagen, ja, på fodboldsprog gik vi efter bolden, ikke efter manden.

Målet var gevinst til alle
Fodbold er et holdspil, og vi professionelle spillere står stærkere i vores sammenhold end nogensinde.

Vi har kæmpet sammen for vores rettigheder - og for rettigheder og ordnede forhold for de kommende landsholdsspillere, så vi fortsat kan have et stærkt dansk landshold i en fremtid, hvor netop idéen om landshold er under pres fra blandt andre de store klubber og deres turneringer, hvor de store penge i fodbold ligger.

Den nye seksårige aftale er noget så fantastisk som en gevinst for alle parter i dansk fodbold, og det var hele tiden vores mål.

Det vigtige er, at vi som landshold fortsat kan spille for Danmark under ordnede forhold, og at vi forhåbentlig i fremtiden kan hjælpe til med at skaffe endnu flere penge til bredden og til børnefodbolden, for vi ved jo alle sammen godt, hvor vores rødder er.

Det er jo derfor, vi er så stolte af at stå der i den rød-hvide trøje og - hver med sin stemme - synge med på “Der er et yndigt land” sammen med jer på tribunerne og ude i stuerne. Fordi vi føler, at vi spiller for hele vores land - og ikke mindst for alle jer i den danske fodboldfamilie.

Spillerforeningens forhandlerteam med Mads Øland i spidsen blev denne gang udvidet med en aktiv spiller i William Kvist, som jo faktisk også er bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen. Vi vil gerne fra landsholdets side takke hele Spillerforeningens team for et kæmpearbejde med at sikre en god aftale for alle parter.

Vi vil også gerne takke de 1.000 spillere, der sagde nej tak til at optræde på DBUs konfliktlandshold mod Slovakiet.

Sammenholdet en kæmpe styrke
Det sammenhold i dansk professionel fodbold på tværs af divisioner og lønniveauer er en kæmpestyrke og lige præcis det, som vores fælles sammenslutning, Spillerforeningen, handler om: Solidaritet hele vejen tværs hen over dansk fodbold, og at vi alle sammen står sammen for dansk fodbolds skyld.

Opbakningen fra de mange spillere hjalp os i forhandlingerne - præcis som det gjorde i 2014, da vi gav vores støtte fra landshold og fra profiler i Superligaen til alle kontraktspillere i divisionerne, da det ved overenskomstforhandlingerne gjaldt vigtige forhold for især de lavestlønnede af os som eksempelvis pension, forsikring og bedre uddannelsesmuligheder.

Fantastisk modtagelse af jer tilskuere
Det var nogle hårde dage, da vi alle sammen var rejst hjem til København for at forhandle med DBU og for at spille landskampene.

To gange tilbød vi DBU en midlertidig forlængelse af den gamle aftale, så det rigtige landshold kunne spille i Slovakiet, men vi mødte desværre kun en lukket dør.

Heldigvis trådte DBUs formandskab ind på scenen efter konfliktlandsholdets kamp. Dermed fik vi alligevel en midlertidig aftale, så vi kunne spille mod Wales.

Det gav en af de bedste oplevelser i et hårdt forløb, da vi i Aarhus fik en fantastisk modtagelse af tilskuerne på et totalt udsolgt stadion, og vi betalte tilbage ved at give alt - og sikre en sejr til os alle sammen.

Når landsholdet vinder en kamp, så vinder hele Danmark jo. Alle glæder sig sammen over en sejr, men når vi vinder på banen, så vinder alle i dansk fodbold også rent økonomisk, og det er vigtigt for os.

Vi ved godt, at det er nemt at kalde os spillere grådige og forkælede. For mange af os er privilegerede ved i vores korte karrierer at tjene rigtig mange penge i forhold til en almindelig dansk lønmodtager - og i nogle menneskers øjne tjener vi for meget. Den holdning har man lov at have, men det har bare ikke noget med forhandlingerne at gøre.

For os er det afgørende, at vi bare har ordnede forhold og en fast stærk kollektiv aftale mellem vores organisation Spillerforeningen og DBU i en professionel fodboldverden, hvor alt er skrevet ned i kontrakter for at undgå misforståelser.

Vi har faktisk hele tiden været rigtig tilfredse med den økonomiske side af aftalen, der er meget afhængig af, om vi leverer varen på flere måder. Og hvor fordelingen mellem det, vi spillere får, og det store overskud, DBU får til sine aktiviteter, er rigtigt fornuftig og rimelig.

Vejen banet for millioner til børnefodbold
Vi gik ned i grundbetaling ved de forrige forhandlinger, hvor aftalen blev gjort meget mere præstationsbetinget.

Hvis vi spiller godt og kvalificerer os til slutrunder, således at DBU får en meget stor ekstra millionindtægt, så får vi en bonus. Og hvis vi leverer varen i reklamer, og DBU tjener mange penge på sponsorer, så får vi også en ekstra betaling.

Vi er stolte af og glade for, at der i den nye aftale er banet vejen for, at vi som landsholdsspillere kan tjene endnu flere millioner ind til børnefodbold og til breddefodbolden i Danmark.

I den nye aftale er der flere gode tiltag netop for “hele fodbold-Danmark”. Det gælder for eksempel de 5 millioner kroner, som vi spillere vil fordele til børnefodbolden, når vi forhåbentlig har kvalificeret os til EM i 2020.

Men det gælder også de øgede muligheder til DBU for under ordnede forhold at bruge os overfor sponsorer, og vi vil fortsat være stolte over at kunne gøre noget for dansk fodbold ved at stille op på den måde. Og vel at mærke stille op som hold.

Kollektivet er vigtigt
Det andet altafgørende hovedpunkt for os spillere er nemlig, at vi heldigvis fortsætter med at optræde som hold og ikke som 23 spillere, der hver især skal forhandle med DBU og derfor måske spiller landskamp med vidt forskellige aftaler - som man eksempelvis har set i Sverige med et system for Zlatan og helt andre vilkår for andre landsholdsspillere i gult og blåt.

På det danske landshold er vi ikke enkeltstående, isolerede “stjerner”. Vi er et hold, hvor vi alle sammen er lige meget værd og kæmper for hinanden og holdet.

Det er hele idéen i at være et hold; at vi er et kollektiv. Og derfor var det for os en utroligt vigtig del af forhandlingerne at bevare netop den kollektive aftale.

Når nu den nye aftale bygger videre på den gamle aftale og giver ordnede forhold omkring individuelle sponsorater, så kan vi eksempelvis alle sammen fortsat uden problemer have vores støvleaftaler.

Måske lyder det mærkeligt, men alt i moderne fodbold er gennemreguleret af aftaler og kontrakter, og det ville faktisk give os problemer med vores støvlesponsorer, hvis nu Hummel ville benytte billeder af spillere enkeltvis, mens det ikke er et problem at vise os som hold.

Den kollektive landsholdsaftale sikrer, at alle spillere, som måtte blive udtaget til landsholdet i de næste seks år, kan takke ja til udtagelsen og indgå på landsholdet uden at få problemer med sin klub eller sine sponsorer. Den professionelle fodboldverden er kompleks, og der er nødt til at være styr på mange detaljer. Derfor består vores landsholdsaftale også af rigtig, rigtig mange delelementer.

Vigtige sportslige forbedringer
Vi er alle sammen glade for de sportslige forbedringer, som vi er blevet enige med DBU om, for det er fundamentet for, at vi kan præstere optimalt på banen.

De fleste har nok hørt historien fra lige før VM, hvor Kasper Schmeichel måtte vande træningsbanen med hjælp fra en brandsprøjte, så vi overhovedet kunne spille fodbold.

Det slipper vi for i fremtiden, ligesom vi ikke igen lidt flove skal luske over Øresund for at finde en træningsbane i Sverige, når vi nu er hjemme i Danmark for at forberede os før en landskamp. Og ja det har vi faktisk gjort.

Der kommer to nye hybridbaner - en på Sjælland og en i Jylland, som vi i fremtiden kan træne på, og vi har aftalt gode løsninger med behandlingsteamet, med sund kost, som sportsfolk har brug for, og andre vigtige og nødvendige emner, som hører til i den skarpe konkurrence mod de andre lande i topfodbold.

Vi er i den forbindelse utroligt glade for udnævnelsen af Peter Møller som DBUs fodbolddirektør - og at han med det samme talte om, at netop disse områder “på hans vagt” bare skal være i orden. Som tidligere spiller og leder i Spillerforeningen får DBU - og vi spillere - en ægte fodboldmand med fuld forståelse for og indsigt i, hvad der kræves for at følge med i moderne topfodbold.

Det samarbejde glæder vi spillere os til, så alle aktører sammen kan udvikle de sportslige forhold under den nye seksårige aftale.

For vi ved godt, at jo mere optimalt vi gør det på banen, jo gladere er alle vi fodboldtossede danskere - og jo bedre forhold kan vi være med til at skabe for alle i dansk fodbold.

Også for de kommende generationer af både motionsspillere såvel som landsholdsspillere.

Vi glæder os til at møde ind med landsholdet mandag og forberede os på at spille for - og sammen med - hele Danmark.

Med venlig hilsen,

Spillerrådet - på vegne af det danske landshold.

/ritzau/

Karsten Ree portræt
Corona

Karsten Ree siger nej til vaccine

Hotel Burj Al Arab i Dubai
Nyheder

Trods negativ test:

33 danskere smittet i Dubai

chefforsker Patrick Vallance
Nyheder

Boris Johnson: Britisk mutation kan være mere dødelig

Kurt Thyboe med Karina Frimodt i baggrunden
Kendte

Kurt Thyboe i dyb sorg:

Min kvinde er død

Smilende kronprins ved skrivebord
Nyheder

Kronprinsen til møde om krænkelser

Ampul med vaccine
Corona

Flere vacciner forsinkes

Bil på hovedet på mark
Krimi

Alvorlig motorvejsulykke:

Bil endte på mark

stadion i Qatar
Sport

DBU afviser Qatar-boykot

sort mus på et bord
Helt vildt

Sensation:

Forskere får lamme

mus til at gå igen

Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemøde
Nyheder

Vil aflyse alle eksamener i folkeskolen

hjemmetest-kit til coronatest
Corona

Hjemmetest kan

blive det nye våben

i corona-kampen

elg kigger ind i bil hvor der sidder en bekymret hund
Dyreliv

Her er årets

vildeste billeder

Nyheder

Strandede danskere

må selv finde hjem

kanyle og vaccineglas
Corona

9 ud af 10 danskere

siger ja til vaccine

Johannes Langkilde og Katrine Muff sidder foran en piano
Film og TV

Værtens hemmelighed:

Overvejede karriere

i musikken 

Arnold Schwarzenegger sidder i bil med sort mundbind og plaster på skulderen
Kendte

Arnold Schwarzenegger

har fået sprøjten

redningsarbejdere ved mine i kina
Krimi

Kamp mod uret:

Minearbejdere fanget

under jorden 

græsk strand set fra oven
Corona

Tiden er ikke moden:

Afviser vaccinepas

Daniel Craig med solbriller går på gade i rollen som James Bond
Film og TV

James Bond udskudt

igen igen igen

fly på landingsbanen i lufthavnen i Dubai
Rejser

Stopper alle fly

fra Dubai

Helle Thorning-Schmidt med korslagte arme.
Nyheder

Helle Thorning skal undersøge Trump

Nick Hækkerup på pressemøde
Nyheder

Nederlag til regeringen

To dinosaurer
Dyreliv

For første gang:

Dansk forsker finder

numsehul fra dinosaur

Annette Heick og Jesper Vollmer til reception
Kendte

Annette Heicks mand:

Så tæt var jeg på at dø

Natasja Crone i nedringet sort gallakjole sammen med Rasmus Tantholdt til en premiere.
Kendte

Turbulent forhold

Anders Steen Brandt
Film og TV

DR stjæler vejrvært fra TV2

Brændende bygning
Nyheder

Mindst 15 omkommet i brand på plejehjem

Mand suger på e-cigaret
Nyheder

Ny rapport:

Passiv rygning fra

e-cigaretter skader

Nyborg Slot set fra parken
Nyheder

Aflyser stor jubilæumsfest:

Byen er ældre end troet

københavns byret set udefra
Krimi

Mystisk sag: Kvinde

overså sin mands lig

Glade mennesker på festival
Nyheder

Kæmpe festival aflyst

Matte Frederiksen på Amalienborg under sidste ministerrokade.
Nyheder

Mette afslører

ministerrokade

Lars Mikkelsen i kostume fra Badehotellet. Her taler han i telefon.
Underholdning

Det bli'r i familien:

Lars Mikkelsen får rolle

i "Badehotellet" med

sin kone og søn

Krimi

Kevin Magnussen

vinder millionopgør

mod tidligere manager

Billede fra nyhavn i København.
Nyheder

Ulækker rekord:

Så KLAM er København

Amanda Gorman på talerstolen under indsættelsen af Joe Biden.
Nyheder

Stjerne for en aften:

Alle elsker ung digter

En saftig bøf bliver skåret ud.
Mad og drikke

Disse danskere

dropper kødet

En ung kvinde ligger på en seng på maven med åbne øjne.
Sundhed

Sover du dårligt?

Her er søvnekspertens

10 bedste råd

en person står på langrendsski ved en skov. Der ligger godt med sne overalt.
Nyheder

Skiferien hænger i

en tynd tråd:

Her er alternativerne

Joe Binden i det ovale kontor med mundbind på
Nyheder

Bidens første arbejdsdag:

Rydder op efter Trump

billede af robert hansen
Kendte

Robert Hansen

er single igen

billede af Robbie Willams
Kendte

Robbie Williams er

"ret syg" af covid-19

ældre borger bliver vaccineret
Nyheder

Borgere over 85 år må vente lidt på første vaccinestik

billede af Mai Manniche
Kendte

Mai Manniche provokerer:

- Nu booker jeg ferie til Dubai

Nyheder

Joe Biden er taget i ed som USA's præsident

voksen person bliver vaccineret
Corona

Trods færre doser: Voksne ventes færdigvaccineret 27. juni

Sesilie Munk Stenderup, Kenneth Hansen og Louise Fredbo-Nielsen
Film og TV

Ny ekspert i Luksusfælden:

Kender alt til følelsen

Natasja Crone til premiere med sine to sønner, Noah og Samuel.
Kendte

Natasja Crones søn solgt

Trump vinker
Nyheder

Trump har forladt Det Hvide Hus for sidste gang

Læge tager mundskrab fra mand
Nyheder

Nu er der mest smitte blandt folk i 50'erne

Thomas Gravesen nærbillede.
Kendte

Fodboldikon sælger vild penthouselejlighed

Joe Exotic med en tiger
Nyheder

Trump viste ingen nåde:

Joe Exotic må blive i fængslet

Jack Ma på konference
Nyheder

Milliardær forsvandt

i månedsvis:

Nu er han dukket op

billede af en række smykker
Krimi

Er det dine smykker og ure?

Nyheder

100.000 færre doser vaccine til Danmark

Donald Trump på vej ind i Air Force One
Nyheder

 Trump kan starte nyt parti

En samling huse ved vandet
Nyheder

Så mange milliarder

købte danskerne bolig

for i 2020

soldater sidder foran kongressen i washington
Nyheder

12 soldater fjernet

fra Bidens indsættelse 

mand med mundbind jubler
Helt vildt

Pilot udskrevet 
efter 243 dages
corona-behandling

nicklas bendtner med solbriller og kæresten philine i baggrunden
Corona

Opsang fra

Mette Frederiksen

til ferieglade stjerner 

tiger og skægget mand i hawaiiskjorte
Kendte

Limousinen holder klar

ved fængslet: Vil Trump

benåde Tiger King? 

Krimi

Person påkørt

af tog ved Odense

Masser af forulykkede biler på en motorvej
Krimi

Kæmpe sammenstød:

130 biler involveret

sommerhus set fra oven
Livsstil

Leder du efter sommerhus?

Her er de billigste

i de dyreste områder

Mette Frederiksen taler
Nyheder

Mette F.: Restriktioner

kan forlænges 

trine dyrholm ser tænksom ud
Film og TV

Nu løftes sløret:

Trine Dyrholm som

Margrethe den første

Nyheder

Kontakttallet falder til 0,6

- men B117 skaber usikkerhed

En baby i en badering
Livsstil

Her er de mest populære

NAVNE

Tre kister på rad og række
Corona

Dyster tid forude:

Snart har USA 500.000 døde

En kvinde dufter til en blomsterranke
Corona

Forsker:

Gå straks i isolation ved mistet lugtesans

Billede af blond kvinde med briller
Nyheder

Stephanie Lose er

Venstres nye næstformand

En person går på et gulvtæppe med jobcenter-logo
Nyheder

Coronakrisen giver

ny rekord

En pensionist får stukket en pind op i næsen
Corona

Resultaterne af det seneste

døgns lyntest

Helena Christensen med lange ben og stilletter
Kendte

Helena Christensen:

Mere sexet end nogensinde

En snehule indeni
Helt vildt

17-årig for vild i sneen:

Overlevede i hjemmelavet snehule

Et ældre par med kufferter kigger ud over en strand
Livsstil

Ny undersøgelse:

Pensionen er til os

og ikke til vores børn

En vegetarburger og pommesfritter på en tallerken
Mad og drikke

Laboratoriekød og falafler:

Her er de nye madtrends

Billede af en sur Trump
Corona

Kaos i USA

Trump: Ophæver indrejserestriktioner

Biden: Lukker dem ned igen

En basketballspiller på banen
Sport

Basketstjerne købte hus

til George Floyds efterladte

Jakob Ellemann bekymret.
Nyheder

Mareridts-måling:

Dårligste opbakning

nogensinde