Lærling mishandlet med kosteskaft: Nu anker tre dømte til landsretten

Tre dømte håndværkere anker nu den straf, de blev idømt ved byretten for blandt andet at have stukket et kosteskaft og en tømrerblyant op i endetarmen på lærlingen, mens de holdt ham fast. (Foto: Foto: Steffen Ortmann/Ritzau Scanpix/arkiv)

Tre dømte i den såkaldte kosteskaftssag anker nu til landsretten.

Tre af de fire håndværkersvende, der 18. juni ved Kolding byret blev idømt flere måneders ubetinget fængsel for rå vold og mishandling af en lærling, har nu anket dommen. Det skriver Fagbladet 3F.

Det betyder, at landsretten nu skal taget stilling til, om de tre er skyldige i de brutale overfald, der fandt sted igennem et halvt år tilbage i 2016.

Alle tre kræver frifindelse og subsidiært en nedsættelse af den straf, de blev idømt ved byretten for blandt andet at have stukket et kosteskaft og en tømrerblyant op i endetarmen på lærlingen, mens de holdt ham fast. Den fjerde tiltalte, der alene blev dømt for medvirken til vold, har modtaget sin dom.

Allerede på den dag, dommen faldt, ankede den ene af de to hovedtiltalte dommen. Nu følger den anden, der også fik en ubetinget straf på otte måneders fængsel:

- Min klient mener ikke, at der er blevet begået den voldshandling, som han er blevet dømt for, siger hans advokat, Mira Tøfting, men ønsker ikke at udtale sig yderligere.

Den tredje tiltalte, der i byretten fik en dom på tre måneders ubetinget fængsel samt betinget udvisning af landet, har også anket.

En fair straf

Den fjerde fik i byretten en betinget straf på 40 dages fængsel plus samfundstjeneste for at have filmet et af overgrebene - og en betinget udvisning af landet.

Kosteskaftssagen trak overskrifter i første halvdel af juni, mens sagen forløb over tre intense dage i byretten i Kolding.

Sagen handlede om vold på arbejdspladsen med en forudrettet lærling i hovedrollen. Afgørende bevis i sagen var en video, som en af de dømte havde filmet under ét af de brutale og rå overfald, som lærlingen havde været udsat for.