Læreren Lars: Jeg stemmer ja til ny aftale - men ikke med hjertet
Debat

Af Lars Bechager
Se alle debatindlæg

Om Lars Bechager

Lars Bechager er lærer og tillidsrepræsentant.

KÆRE JACOB Bundsgaard, KL

Efter i fem år at have arbejdet under en arbejdstidslov og uden en forhandlet arbejdstidsaftale havde jeg virkelig håbet og troet, at Kommunernes Landsforening (KL) ville indgå en aftale i OK18, som både Lærernes Centralorganisation og KL kunne se sig selv i.

For det at lave gode aftaler med hinanden er for mig noget virkelig værdifuldt. Vi har brug for et samfund, som står på et tillidsfundament. Og vi har brug for, at de folkeskoler, som skal lære vores børn og unge at blive demokratiske medborgere selv bygger på tillid og demokratiske principper.

Når KL nu endnu engang (set i lyset af OK15) ikke har landet en arbejdstidsaftale med lærerne, så bliver jeg oprigtigt i tvivl om KL reelt set ønsker, at vores skoler skal bygge på aftaler og tillid til hinanden. Samtidig er jeg dybt bekymret for om vi i folkeskolen fremadrettet vil kunne fastholde og rekruttere dygtige medarbejdere med de nuværende vilkår - her burde KL og DLF har sammenfaldende interesser.

JEG ØNSKER ikke at stemme nej til OK18-forliget og kaste folkeskolen ud i en perspektivløs konflikt – selv om min selvrespekt og værdighed fortæller mig noget andet. Og jeg ønsker heller ikke at stemme ja og dermed legitimere, at en enkelt faggruppe stadig skal arbejde uden en arbejdstidsaftale.

Derfor ville det mest oplagte jo være at undlade at stemme. Men så er jeg ikke længere en engageret demokratisk samfundsborger, og det vil jeg altid være.

Så jeg stemmer ja til forliget, men ikke med hjertet! – Mit ja, er et ja til folkeskolen. Det er et ja til mine elever. Og det er ja til, at vi hurtigst muligt kan få skabt et godt grundlag for, at lærerne igen kan få en arbejdstidsaftale og ikke fortsat skal arbejde efter en lov.

JEG SER derfor frem til OK21 med håb i den ene hånd og tvivl i den anden hånd, men med en formodning om at hvis ikke KL strækker sig langt vil en konflikt være et sandsynligt scenarie – lærerne har fået nok!

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Vi opfordrer dig til at engagere dig i emnet, men med konstruktive og respektfulde refleksioner. Vi opfordrer til en positiv debat, hvor vi diskuterer sagen, ikke personen. På den måde skaber vi sammen en debat, man gerne vil være en del af. Ikke fri for!
Avisen.dk forbeholder sig retten til at moderere i indlæg, der er ringeagtende eller indeholder personlige angreb.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.