LA'er stoler på S-løfte om delt borgmesterpost
Villum Christensen (LA) føler sig sikker på, at en aftale om en delt borgmesterpost holder to år.

En usædvanlig aftale ser ud til at have løst borgmester-striden i Slagelse torsdag eftermiddag. Her er Socialdemokratiet og Liberal Alliance blevet enige om at dele borgmesterposten.

- Det er mellem Socialdemokratiet og Liberal Alliance aftalt, at der efter to år, det vil sige per 1. januar 2020, er mulighed for, om ønsket af Liberal Alliance, et skifte mellem John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) for så vidt angår poster i Slagelse Byråd.

Sådan lyder afsnittet i aftaleteksten. Og med den formulering i hånden føler Villum Christensen sig sikker på, at han om to år bliver borgmester, hvis han ønsker det.

- Ellers hører alting jo op, siger han til de fremmødte journalister.

- Jeg ved ikke, hvordan sådan noget foregår. Men det er lykkes i andre kommuner.

Både John Dyrby Paulsen og Helle Blak (SF) blev spurgt, om Villum Christensen kunne vide sig sikker. Begge gentog formuleringen fra aftalen.

- Det er udtrykt i aftalen, at der er en mulighed for det, hvis der er et ønske om det om to år, siger John Dyrby Paulsen.

Helle Blak fra SF gentog næsten ordret:

- Hvis ønsket er der om to år, så kan Villum blive borgmester, siger hun.

Villum Christensen udtrykte ingen tvivl om, at John Dyrby Paulsen vil trække sig om to år, hvis det bliver nødvendigt.

- Man kan altid finde en saglig grund til at trække sig, siger Villum Christensen.

- Der er lagt den lille nuance ind i aftalen: "Hvis jeg ønsker det". Der kan ske meget på to år.

Aftalen indeholder også et afsnit om SF's betingelse for at stå bag aftalen. Partiet har betinget sig, at viceborgmesterposten tilbydes Dansk Folkeparti, der ikke står bag aftalen.

En lignende aftale blev indgået i Assens og Skævinge i 2001. Her blev begge aftaler overholdt og byen oplevede to borgmestre i perioden.

/ritzau/