Læge i opråb til Løhde og Ziegler: Se mine blodige sko!
Sådan ser Michael Schultz-Larsens sko ud efter en vagt. Han mener ikke, at Sophie Løhde og Michael Ziegler har indblik i de offentligt ansattes hverdag. Foto: Privat
Kyllingespyd i elevatoren og blodige træsko. En helt almindelig arbejdsdag for en læge gik viralt.

Michael Schultz-Larsen mente det egentlig bare som en beskrivelse af en helt almindelig dag, hvor hans venner og familie på Facebook kunne få et indblik i, hvordan hverdagen på Rigshospitalet er.

Men da en ven opfordrede ham til at gøre opslaget offentligt, gik det pludselig hurtigt. På under tre dage er ortopædkirurgen fra Rigshospitalets blodige træsko blevet delt over 17.000 gange og har fået næsten 50.000 likes.

- Dagvagtens fyrstelige og betalte frokostpause foregik i elevatoren med et kyllingespyd fra 7eleven i den ene hånd og vagttelefonen i den anden, skriver lægen og slutter opslaget af med et opråb:

- Løhde og Ziegler, smid nu bare håndklædet og tag et kig ind i den virkelige verden. Det handler om respekt! 

Avisen.dk fanger en overrasket Michael Schultz-Larsen, mens han holder en tiltrængt påskeferie med sin familie.

- Det er helt vildt, og det er en mærkelig følelse, at så mange har reageret på opslaget. Det var jo bare en helt almindelig beskrivelse fra min hverdag, siger den pludselig landskendte læge til Avisen.dk.

Men Michael Schultz-Larsen havde også et budskab til de høje herrer, der sidder ved forhandlingsbordet. For nok taler de konstant om de offentligt ansatte, men ved de også, hvordan hverdagen er for dem?

- Det var også for at komme med en stemme i debatten i disse OK-tider, hvor Michael Ziegler og Sophie Løhde er på banen. Jeg ville give et indblik i den virkelige verden, som nogle gange kan virke ret langt fra Christiansborg og forhandlingslokalerne, siger han.

Især var det ifølge Michael Schultz-Larsen overraskende for mange, at man konstant går rundt med en vagttelefon som læge på et sygehus. Og derfor er den betalte frokostpause dels en nødvendighed, men også en noget mindre luksus, end den bliver fremstillet:

- Den omtalte frokostpause får vi nogle gange, men ofte gør vi ikke. Og selv når vi gør, så er det med vagttelefonen ved vores side. Og vagttelefonen bliver taget uanset, om vi sidder med mad i munden eller er på toilettet, fortæller Michael Schultz-Larsen, der fortæller, at selvom de fleste reaktioner har været positive, har der også været en spydig kommentar omkring lægens madvaner eller to iblandt:

- Folk joker og siger, hvordan har I tid til at gå i 7-Eleven, hvis I har så travlt? Det er det eneste, der har åbent. Det ligger nede i foyeren, og det er det, der er tid til.

Michael Schultz-Larsen ved godt, at de blodige træsko ser voldsomme ud, men som han fortæller, så er det bare sådan, hans arbejdsdag er. En arbejdsdag fyldt med fulderikker, ulykkesfugle og syge sjæle, der skal hjælpes. En arbejdsdag som de fleste danskere diskuterer i disse tider, men som de færreste har et indblik i:

- Jeg tænkte om billedet skulle være med eller uden blodige sko, men så tænkte jeg, at den skulle have hele armen. For sådan ser det jo ud. Sådan er det. Jeg prøvede ikke at ynke. Det er simpelthen bare en beskrivelse af hverdagen, for det virker ikke til at Løhde og Ziegler kender til den.