Lad pædofile komme i behandling uden konsultation hos egen læge
For mange pædofile dropper behandling af frygt for at blive stemplet. Foto: Shutterstock/Iris
Det sker for ofte, at pædofile trækker sig fra behandling, siger læger fra flere hospitaler.

 Pædofile, der selv rækker ud efter hjælp, ender for ofte med at trække sig fra behandlingssystemet, fordi de frygter at blive registreret, skriver Politiken søndag.

Hvert år ringer mellem 60 og 80 personer, der søger hjælp, fordi de har seksuelle tanker om børn. Omkring hver tredje af de, der ringer, ender i behandling. Resten mister man kontakten med efter den anonyme samtale - i nogle tilfælde fordi de ikke kan overskue konsekvenserne, der er forbundet med at komme i behandling.

For at komme i behandling skal man nemlig have en henvisning fra sin egen læge, som skal vide, hvad man søger hjælp til. Og fra det øjeblik står det sort på hvidt i personens elektroniske patientjournal, at man er henvist til udredning eller behandling for pædofili.

- Det kan mange ikke overskue. De frygter konsekvenserne, hvis det registreres, at de har seksuelle tanker om børn, siger psykolog og ph.d. Susanne Bengtson fra Retspsykiatrisk Ambulatorium ved Aarhus Universitetshospital til Politiken.

Hun foreslår, at det bliver muligt at komme i behandling uden at skulle have en henvisning: 
- Det er min vurdering, at vi ville kunne få flere i behandling, hvis de ikke skal omkring egen læge.

Ledende overlæge ved Sexologisk Klinik på Rigshospitalet, Ellids Kristensen, er enig.

- Vi har en forpligtelse til at passe på vores børn, og vi har en forpligtelse til at hjælpe de mennesker, der frivilligt rækker ud efter hjælp, siger hun.

Forskningsundersøgelser har vist, at mellem 1 og 3 procent af alle voksne mænd har seksuelle fantasier om børn. Størstedelen handler aldrig på deres lyst.