Labour stjæler mandater fra May i Wales og London
Labours leder, Jeremy Corbyn, har god grund til at være tilfreds med torsdagens valg. Han stjæler flere mandater fra Theresa Mays konservative parti, der ellers udskrev valg for at konsolidere magten forud for brexit-forhandlingerne. Foto: Niklas Halle''n/AFP
Flere tidligere konservative valgkredse er nu faldet ud til fordel for Labour.

Mens de store overraskelser udeblev først på aftenen ved optællingerne efter det britiske parlamentsvalg torsdag, så leverede en mindre valgkreds i Nordwales først på natten det første stød mod premierminister Theresa May og De Konservative.

I kredsen Vale of Clwyd gik sejren nemlig til Labours kandidat, Chris Ruane. De Konservative løb ellers med sejren i samme valgkreds under valget i 2015. Det rapporterer BBC.

Denne gang stemte 19.423 på Labour, mens 17.044 stemte på De Konservatives kandidat James Davies.

Det markerede det første håndgribelige nederlag til De Konservative, efter at en valgstedsmåling viste, at De Konservative vil miste flertallet i parlamentet.

Kort efter, at optællingerne i Vale of Clwyd var færdige, kom en tilsvarende melding fra en anden vigtig valgkreds.

I kredsen Battersea i London mistede De Konservatives Jane Ellison sit sæde til Labours Marsha de Cordova, der fik 25.292 stemmer.

Og det konservative blodbad fortsatte ud på natten, da partiet måtte se Labour løbe med mandaterne i flere andre tidligere konservative valgkredse.

De Konservative kan dog trøste sig med, at partiet har vundet et mandat i Skotland, hvor Kirstene Hair har taget et sæde fra Det Skotske Nationalpartis (SNP) Mike Weir. Det skriver The Guardian.

Generelt ser det ud til, at SNP får et endnu værre valg end De Konservative.

Mest markant er det illustreret ved, at partiets næstformand, Angus Robertson, mistede sit sæde i parlamentet.

Sædet gik i stedet til den konservative Douglas Ross i Moray-valgkredsen i det nordøstlige Skotland, skriver Reuters.

/ritzau/