LA-politiker: Kim på kontanthjælp burde få et job, når han er kritisk på nettet
Kim Madsen, formand for foreningen Jobcentrets Ofre, var én af de borgere, der måtte en tur forbi baglokalet på jobcentret for at blive tjekket af læge Preben Joffe. Foto: Jobcentrets Ofre Foto: Liberal Allice og Jobcentret Ofre

Det har vakt stor opsigt, at Københavns Kommune har haft en hemmelig lægepraksis i et baglokale på jobcentret på Lærkevej i det københavnske nordvestkvarter.

Her blev et privat lægefirma betalt af kommunen for at foretage undersøgelser af langtidsledige, men i slutningen af november blev der sat en stopper for de ulovlige lægetjek på jobcentret.

Kontanthjælpsmodtageren Kim Madsen var en af de borgere, der blev tilbudt en undersøgelse i baglokalet.

Som talsmand for facebookgruppen ’Jobcentrets Ofre’, der har over 10.000 medlemmer, har han i hele forløbet været meget kritisk overfor, at kommunen igangsatte den ulovlige praksis.

Samtidig blogger Kim Madsen, der lider af kroniske smerter på grund af slidgigt i både knæ, nakke og ryg, for BT om tilværelsen på kontanthjælp.

Jobcentret har nu bedt ham om at dokumentere, hvor meget tid han bruger som blogger og talsmand for ’Jobcentrets Ofre’. De mener, at hans arbejdsevne rækker til mere, end der først er blevet antaget.

- Jobcentret mener, at jeg har en ikke ubetydelig arbejdsevne, fordi jeg kan skrive en klumme i BT to gange om måneden, siger Kim Madsen, der kalder det for grænseoverskridende, at kommunen følger hans aktiviteter på Facebook.
-
- De vil jo vide alt, hvad jeg laver i mit privatliv. Jeg kan ikke tænke det anderledes, end at jeg skal fortælle, hvornår jeg går på toilettet, siger Kim Madsen til Avisen.dk.

Som en jaloux ekskæreste

På Københavns Rådhus er der delte meninger om jobcentrets nysgerrighed for at følge med i, hvad Kim Madsen skriver på nettet.

Enhedslistens Ulrik Kohl skriver i en sms til TV2 Lorry, at jobcentret er ’blevet besat af at endevende detaljer i hans liv ligesom en jaloux ekskæreste’, mens man hos Liberal Alliance ser muligheder frem for begrænsninger, når det gælder Kim Madsens skriverier på Facebook.

- Der findes jo masser af kreative job, hvor man kan sidde ned og skrive, og hvis man kan komme igennem nåleøjet hos BT, så må man kunne et eller andet, siger Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance til TV2 Lorry.

Kim Madsen har ikke meget tilovers for udtalelsen fra liberale politiker.

- Han har ingen idé om, hvordan det er at have smerter døgnet rundt, men alligevel kommer han bare med nogle dumme udtalelser. Jeg er rystet, siger Kim Madsen til Avisen.dk.