LA-ordfører: Der skal være plads til rygerne på arbejdspladsen

May-Britt Kattrup blev valgt til Folketinget i 2015 for Liberal Alliance og er i dag partiets erhvervs-, sundheds- og ældreordfører. May-Britt Kattrup er uddannet civiløkonom og har en erhvervskarriere bag sig som eksempelvis brandmanager i Coca-Cola.

FORMYNDERIET har for længst gjort sit indtog i den offentlige sektor.

Skulle man være i tvivl, så kan man bare tage et kig til Københavns Kommune, hvor Sundheds- og Omsorgsforvaltningen nu har indført et totalt rygeforbud i arbejdstiden. Medarbejderne kan ikke længere ryge, mens de er på arbejde. Heller ikke hvis de har bevæget sig uden for forvaltningens matrikel, eller er taget til konference et helt andet sted i landet.

Jeg synes, vi skal stille spørgsmålet: Er det virkelig den vej, vi som samfund ønsker at gå?

I min verden skal vi vise respekt og tolerance for hinanden. Så længe det ikke skader andre, så må arbejdsgiveren acceptere den enkelte medarbejderes frie valg til at ryge.

DET ER VOKSNE mennesker, vi taler om. Og at forbyde dem at ryge en cigaret på vej til et møde i byen er meget indskrænkende.

Jeg har fuld respekt for, at arbejdsgivere tænker på medarbejderne. Det må bare ikke udmønte sig i en umyndiggørelse. Jeg ønsker ikke et samfund, hvor den offentlige sektor skal beskytte os for alt, der er usundt. Der må være en grænse, og der bør være respekt for, at voksne træffer nogle personlige valg.

Det er klart, at man ikke skal udsætte sin kolleger for passiv rygning, ligesom man heller ikke bør belaste dem med ekstra arbejde, fordi man selv skal holde en rygepause. Men i et land som Danmark, hvor vi konstant hylder friheden til forskellighed, må der også være plads til rygere på en arbejdsplads. Så længe det ikke skader andre.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.