LA-minister tordner mod 3F-forslag: Det skal blive løgn, skal det!

3Fs formandens forslag om at fjerne al økonomisk støtte til privatskoler og friskoler møder massiv modstand i regeringen. Bl.a. fra Simon Emil Ammitzbøll (LA). (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix/arkiv)

3Fs formandens forslag om at fjerne al økonomisk støtte til privatskoler og friskoler møder massiv modstand i regeringen.

Tre af regeringens topministre går nu skarpt i rette med 3Fs forbundsformand, Per Christensen, der foreslår, at alle privatskoler og friskoler skal lukkes. I stedet skal pengene bruges på at styrke folkeskolen, mener 3F-formanden.

Den strategi afviser økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) på Twitter:

- Det skal blive løgn, skal det! Fri- og privatskoler er en vigtig del af den danske skole- og frihedstradition, skriver Simon Emil Ammitzbøll på sin Twitter-profil.

Her kan du se Simon Emil Ammitzbølls opslag. Artiklen fortsætter under opslaget.

Også finansminister Kristian Jensen (V) vender sig mod 3F-formandens skole-forslag:

- What?!? Jeg er selv glad for folkeskolen, men jeg fatter ikke 3Fs krav om at lukke friskolerne. Jeg har haft otte gode år på Bøvling Friskole, og jeg ved, at friskolen er kernen i mange landsbysamfund, skriver Kristian Jensen på Facebook og fortsætter:

- De vil blive smadret, hvis 3Fs forslag går igennem. Folkeskolen skal ikke fremmes ved at ødelægge alternativerne, men ved at gøre folkeskolen stærk og attraktiv.

Her kan du se Kristian Jensens opslag. Artiklen fortsætter under opslaget.

Ministrenes reaktioner kommer, efter at 3F-formanden onsdag siger til Avisen.dk, at han oplever, at folkeskolen er truet, og at det bekymrer ham, at stadig flere forældre sender deres børn i privatskole:

- Det frie valg er jo kun frit for dem, der har råd. Jo, der er masser af forældre, der har haft gode oplevelser med at sende deres børn i privatskole. Og fint med det. Men jeg håber, at mine børnebørn vokser op i et samfund, hvor man insisterer på, at folkeskolen er den helt centrale aktør, når det handler om at give folk både dannelse og uddannelse, siger Per Christensen.

Den markante udmelding fra forbundsformanden kommer på dagen, hvor 3F sammen med FOA og Danmarks Lærerforening lancerer bogen 'Fællesskabets Skole'.

I bogens forord betoner de tre forbundsformænd, Per Christensen, Dennis Kristensen og Anders Bondo Christensen, at folkeskolen er afgørende for børns muligheder for at tackle de udfordringer, de møder i livet. De opfordrer til at 'slå ring om folkeskolen', hvor børn på tværs af baggrunde møder hinanden i et fælles mål om at uddanne sig til livet.

- Hvis folkeskolen fungerede med dygtige lærere og pædagoger, ville vi være i stand til at sørge for de veluddannede unge mennesker, som erhvervslivet har brug for. Og gøre de unge i stand til at deltage i samfundsdebatten, siger Per Christensen.

3F-formanden har også fået udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) op i det røde felt.