LA-minister angriber fagbevægelsen: Gør Danmark fattigere

"I dag virker fagbevægelsen i højere grad optaget af at pleje egne snævre interesser end reelt set at gøre noget godt for lønmodtagerne og Danmark som hele," skriver økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA). (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Fagbevægelsen vil hellere pleje egne interesser end at gøre noget godt for Danmark, lyder kritikken fra økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Fagbevægelsen er med til at gøre Danmark fattigere.

Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i et debatindlæg på Ekstra Bladet.

"I dag virker fagbevægelsen i højere grad optaget af at pleje egne snævre interesser end reelt set at gøre noget godt for lønmodtagerne og Danmark som hele," skriver ministeren blandt andet i sit indlæg.

Netavisen Pio har fremlagt ministerens kritik for blandt andet næstformand i Dansk Metal, René Nielsen. Han mener, at det er direkte forkert, når ministeren siger, at fagbevægelsen gør Danmark fattigere.

- Man får det indtryk, at ministeren er modstander af den danske model. Hvis han mener, at fagbevægelsen gør Danmark fattigere, så kan han skele til de aktuelle tilstande i Frankrig og spørge sig selv, om han ønsker tilsvarende i Danmark. Demonstrationerne og optøjerne i Frankrig er et resultatet af, at landet har manglet en stærk fagbevægelse til at sikre ordentlige forhold for arbejderne. Det er den danske fagbevægelses fortjeneste, at løn- og arbejdsforhold er bedre her i landet. Fagbevægelsens arbejde giver danskerne en bedre hverdag, siger René Nielsen til Netavisen Pio.

En blomsterbinder kan ikke arbejde som overlæge

Simon Emil Ammitzbøll-Bille fremhæver i sit indlæg blandt andet fagbevægelsens modstand mod udenlandsk arbejdskraft, som, han mener, "er ret besynderligt al den stund, at mange brancher i dag skriger på arbejdskraft".

Samtidig skriver han, at fagbevægelsen ofte fremfører, at der er ledige danskere, der skal i job, før udlændinge kommer til. Men der er forskel på, hvilke fag som mangler arbejdskraft og hvilke uddannelser, de ledige har, lyder det fra ministeren.

"Ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, så kan en blomsterbinder ikke uden videre tage jobbet som overlæge. Sådan fungerer arbejdsmarkedet ikke," skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille i Ekstra Bladet.

Den kritik giver forbundssekretær i 3F Henning Overgaard ikke meget for. Han finder sammenligningen overfladisk.

- Jeg forstår, at Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil tage patent på virkeligheden og samtidig afdækker sit dybe kendskab til forholdene på arbejdsmarkedet med bemærkninger om, at en blomsterbinder ikke kan afløse en overlæge. Imponerende!, siger Henning Overgaard til Netavisen Pio.