Kysset og befamlet af borger: Måtte sige op i ældreplejen efter sexchikane

(Foto: Modelfoto: Bente Jæger)

En kvindelig medarbejder i ældreplejen i Thisted Kommune valgte at sige op, fordi hun ikke ville ud til en borger, der havde kysset og rørt ved hende. Kommunen beklager episoden.

En 19-årig kvinde har været udsat for sexchikane, da hun arbejdede i ældreplejen i Thisted Kommune. Det skriver nordjyske.dk.

Dødsulykke på Daloon: Ansatte får krisehjælp

Episoderne skete, da hun i sommeren 2017 arbejdede som ferieafløser og blev sendt ud til en ældre herre i kommunen. Til nordjyske fortæller kvinden, der er anonymiseret, hvordan manden ville kysse og røre ved hende, at det skete flere gange, og at hun ikke var den eneste, det gik ud over.

- Det skete ved alle unge piger, fortæller hun til nordjyske.dk.

Den unge kvinde tog efterfølgende kontakt til ledelsen i ældreplejen og følte på det tidspunkt, at der blev taget godt hånd om sagen. I hvert fald blev hun ikke sendt ud til den pågældende mand igen. 

Det gjorde hun dog så først på sommeren - omkring et år efter. Og denne gang var der ifølge kvinden ikke så meget forståelse at hente.

- Nu fik jeg bare at vide, at jeg er ung og pylret. Kolleger sagde også bare, om jeg ikke troede, at det ville gå, fortæller hun til nordjyske.dk.

Efter en snak med ledelsen endte hun med at sige op.

- Når nu chefen ikke kunne love, at jeg ikke skulle derud igen, ja så sagde jeg op, siger hun til nordjyske.dk.

I Thisted Kommune kender direktør for beskæftigelses-, social- og sundhedsforvaltningen, Lone Becker, ikke til den konkrete sag. Men hun beklager, at medarbejderen ikke har følt sig hørt, da hun fortalte, hvordan hun havde det med at skulle ud til den pågældende borger.

- Vi tager det psykiske arbejdsmiljø meget alvorligt, og hvis hun føler sig negligeret, så skal hun henvende sig til sin arbejdsmiljø-repræsentant eller tillidsmand. Det kan jo godt være, at lederen ikke har tænkt, at det var så alvorligt, siger Lone Becker til nordjyske.dk.