Kronprinsessen støtter svær kvindekamp

Mary Fonden hjælper unge aktivister, der kæmper for kvinders rettigheder globalt.
Kronprinsesse Mary under et besøg i Mozambique i 2012, hvor hun var med til at åbne et center for voldsramte kvinder.
Kronprinsesse Mary under et besøg i Mozambique i 2012, hvor hun var med til at åbne et center for voldsramte kvinder. Foto: /Polfoto

Kronprinsesse Mary er bevidst om det store ansvar, der følger med den royale titel, og hun har derfor gjort meget for at sætte fokus på de svage i samfundet.

En af de mest sårbare grupper på verdensplan er kvinder, og derfor støtter Mary Fonden nu også 13 mænd og kvinder, som til dagligt kæmper for kvinders ligestilling.

Mary Fonden donerer nemlig 250.000 til 11 kvinder og 2 mænd, som dermed får mulighed for at deltage ved den globale konference om kvinders sundhed, Women Delivers, der bliver afhold i København i maj måned.

Kvinderettighedsforkæmperne, der nu bliver anerkendt for deres vigtige arbejde, kommer først og fremmest fra afrikanske lande som Malawi, Kenya og Zimbabwe, men der kommer også deltagere fra Sydamerika og Asien. De arbejder alle sammen for at forbedre kvinders ret til eksempelvis seksuel sundhed, lige uddannelsesmuligheder og beskyttelse fra vold.

- Modtagerne af Mary Fondens årlige donation er alle unge mennesker, som er dedikerede i forhold til at skabe en bedre fremtid for kvinder og piger i deres hjemland. De unges stemme er vigtig, de er næste generations ledere og agents og change, siger kronprinsessen ifølge kongehusets hjemmeside.

Mary har tidligere nævnt kvinders ligestilling som det vigtigste indsatsområde, hvis man skal sikre en bedre verden. I 2013 talte hun ved Global Citizen Festival i New York som medlem af et internationalt panel om sundhed.

- Næste gang du spørger dig selv, hvad er den vigtigste ting, der kan gøres for at forbedre verden, så er svaret kønsligestilling, sagde Mary dengang ifølge Berlingske.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.