Kronprinsesse Mary var æresgæst til modeugen
Kronprinsesse Mary er en populær gæst ved modeugen. Foto: Unger Anthon/Polfoto
Kronprinsesse Mary var æresgæst til åbningen af Copenhagen Fashion Week.

Den københavnske modeuge Copenhagen Fashion Week blev officielt skudt i gang på Københavns Rådhus i dag - og det var med en særlig gæst.

Det var nemlig kronprinsesse Mary, der åbnede modemessen.

Kronprinsessen har tidligere deltaget ved de danske modeuger og har ofte udtrykt sin begejstring for danske designere. Særligt David Andersen, Malene Birger og Ole Yde er blandt kronprinsessens favoritter, og eksponeringen af dansk design er blandt kronprinsesse Marys hjertesager.

Hun er protektor for talentprisen Designers Nest, som arbejder for at eksponere nye danske og nordiske designere, og frem til 2013 var hun også protektor for modemessen Copenhagen International Fashion Fair, hvor hun var med til at skabe opmærksomhed om dansk design og eksport af dansk mode.

Under modeugen vil kronprinsessen have de bedste siddepladser ved catwalken sammen med andre prominente navne fra mode- og kulturverdenen.

Hun plejer at have selskab af nære veninder som Ellen Hellingsø, Nina Wedell-Wedellsborg og Birgitte Handwerk under modemesserne i København.

I Stockholm er den svenske modeuge også i fuld gang. Kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine har tidligere åbnet de svenske modeuger, men i år fik den svenske kulturminister, Alica Bah Kuhnke, æren. Det skriver det svenske medie Svenskdam.

Den svenske kronprinsesse Victoria er også begejstret for danske designere, og særligt Malene Birger er blandt kronprinsessens yndlingsmærker.

/ritzau/FOKUS