Kronprins Frederik får ny tjans: Involverer sig i ishockey

Søndag blev det afsløret, at kronprins Frederik bliver protektor for næste års verdensmesterskaber i ishockey, der spilles på dansk grund.
Kronprins Frederik overværede det danske ishockeylandshold få klø af svenskerne søndag aften.
Kronprins Frederik overværede det danske ishockeylandshold få klø af svenskerne søndag aften. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters

Det er med varmt engagement, at kronprins Frederik træder ind i sin helt nye og iskolde protektion.

Den snart 49-årige tronarving bliver nemlig protektor for næste års verdensmesterskaber i ishockey, der spilles i Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København fra den 4. til den 20. maj 2018.

Det blev afsløret søndag under et pressemøde i den tyske storby Köln, hvor kronprinsen var til stede, skriver kongehuset på sin officielle hjemmeside.

Efter annonceringen overværede kronprins Frederik det danske landshold tabe 2-4 til Sverige under dette års verdensmesterskaber, der bliver afviklet i både Tyskland og Frankrig.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Hoffet har foreviget et billede af kronprinsen, der hilser på landsholdet i omklædningsrummet, og lagt det op på kongehusets officielle hjemmeside.

Sport er blandt kronprinsens helt store interesser og passioner.

I marts deltog han i det legendariske langrendsløb Birkebeinerrennet, der er en 54 kilometer lang strækning over det norske fjeld fra Rena til Lillehammer.

Kronprinsen er desuden protektor for blandt andet Dansk Tennis Forbund og har siden 2009 været medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

Specielt de olympiske lege har en særlig betydning for kronprinsen, der under OL i den australske storby Sydney i 2000 mødte kronprinsesse Mary, som dengang var borgerlig og hed Mary Donaldson.

Parret kunne fejre 13 års bryllupsdag den 14. maj.

Se billedet af kronprins Frederik, der hilser på det danske ishockeylandshold: http://kongehuset.dk/nyheder/hkh-kronprinsen-bliver-protektor-for-vm-i-ishockey-2018

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.