Kristian Jensen: Jeg har overvejet at droppe politik
Kristian Jensen har flere gange tænkt på at trække stikket til dansk politik. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Kristian Jensen kan i dag fejre sit 20-års jubilæum som medlem af Folketinget. Han har tidligere tænkt på, om det var tid til at trække stikket til dansk politik.

Venstres finansminister, Kristian Jensen har to gange i sin karriere overvejet at droppe politik.

Det siger han til TV MIDTVEST i dag, hvor han kan fejre sit 20-års jubilæum som medlem af Folketinget.

Kristian Jensen fortæller til TV MIDTVEST, at første gang var i 2007, mens han var skatteminister. Det skyldtes blandt andet Thor Pedersen, som dengang var en magtfuld Venstre-finansminister.

- Regeringen var kørt ind i en skure, hvor der ikke rigtigt skete noget politisk. Jeg følte, at min position var klemt op mod en dengang meget stærk Thor Pedersen, som dækkede meget af det politiske. Der havde jeg faktisk en overvejelse om, hvorvidt det var nu, jeg skulle skifte spor, siger Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

I 2010 legede Kristian Jensen igen med tanken om et arbejdsliv uden for politik. Dengang var han blevet Venstres gruppeformand. Udenfor Christiansborg antog flere, at det var en degradering af politikeren fra Herning, at han ikke længere var på Lars Løkke Rasmussens ministerhold. Han fik følere og tilbud om attraktive job, som han da også overvejede at sige ja til.

- Det var både fra konkrete virksomheder og fra organisationer, der mente, at de kunne bruge noget af det, jeg havde lært og vist undervejs. Der var forslag fremme, som var ret attraktive, hvis det bare var økonomien, man gik efter, fortæller Kristian Jensen.

I dag er flirten med en tilværelse væk fra Christiansborg historie. Kristian Jensen forbliver i politik og kan skrive både udenrigsminister og nu finansminister på sit CV. Siden 2009 har det jubilerende folketingsmedlem fra Herning været Venstres næstformand. Politisk sulten er han stadig også efter en dag at blive sit partis nummer ét og statsministerkandidat.

- Jeg er Venstres næstformand på niende år. Hvis ikke jeg havde ambitioner om på et eller andet tidspunkt at tage det sidste trin op, så skulle jeg finde på noget andet at lave. Men jeg har ikke travlt, siger Kristian Jensen til TV MIDTVEST.