Kriseramte PSG overvinder chokstart
Paris Saint Germain vandt søndag 4-2 over Evian. På billedet er det David Luiz. Foto: Jacques Brinon/AP
Evian med Daniel Wass i aktion førte på udebane mod Paris Sant-Germain, der kom tilbage og vandt.

Storsatsende Paris Saint-Germain hænger på i kampen om det franske mesterskab. Men søndag holdt det hårdt, inden hjemmesejren på 4-2 var en kendsgerning mod danskerklubben Evian.

Sejren giver lidt arbejdsro til træner Laurent Blanc, der bevæger sig kanten til en fyring efter en elendig periode.

I de tre kampe op til Evian-mødet var det kun blevet til sølle ét point. Med sejren kom PSG op på 41 point for 21 kampe, men storklubben er stadig fire point efter topholdet Lyon. PSG kan senere søndag dumpe tilbage på fjerdepladsen, hvis Saint-Etienne slår Rennes.

Evian var kun repræsenteret med en dansker i startopstillingen, nemlig offensivspilleren Daniel Wass, der er klubbens topscorer med otte mål i denne sæson.

Målmand Jesper Hansen, Jesper Juelsgård og Nicki Bille Nielsen var alle placeret på bænken, og her blev de siddende i hele kampen.

Den danskerglade klub fik en fremragende start på kampen, da Cedric Barbosa efter et kvarter halvflugtede føringsmålet ind fra en position lige uden for straffesparksfeltet.

PSG svarede dog tilbage med et hårdt pres, og storfavoritten misbrugte flere oplagte chancer. Blandt andet ved Zlatan Ibrahimovic, der var helt blank foran mål.

Den brasilianske forsvarer David Luiz sørgede for udligningen, da han kraftfuldt headede en hjørnesparksbold ind til 1-1 efter en halv time.

Otte minutter senere førte en ny dødbold til 2-1-scoringen. Efter et frisparksindlæg havnede bolden hos Marco Verratti, der mellem venner og fjender kunne se sin afslutning stryge i mål efter en afretning.

Så lignede det den ventede PSG-sejr, og hjemmeholdet havde flere muligheder for at udbygge føringen. Men i stedet udlignede Evian ud af det blå.

Midt på parisernes banehalvdel sparkede Daniel Wass et frispark ind i modstanderens felt, og her headede Gregory van Der Wiel bolden i eget net til 2-2 efter 63 minutter.

Et kvarter før tid sørgede Javier Pastore dog for, at PSG fik den tiltrængte sejr, da han sendte et indlæg fladt i mål til 3-2. Kort før tid cementerede Edinson Cavani sejren på Zlatan Ibrahimovic' forarbejde.

Evian har nu blot fået ét point ud af de seneste seks kampe og ligger stadig tredjesidst på en nedrykningsplads.

/ritzau/