Mere end hver fjerde af de faglærte og ufaglærte dropper pausen på jobbet under krisen. Frygten for at miste jobbet eller at blive set skævt til af kollegerne får mange til at arbejde i stedet, viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark blandt 1.229 3F'ere i job. Det skriver Fagbladet 3F.
Helt præcist svarer 27 procent af de adspurgte, at de arbejder i deres pauser.
- Når der er en periode med høj ledighed, og folk frygter at miste jobbet, som vi ser det nu, forstærkes tendensen yderligere, siger Henrik Lambrecht Lund, der er professor på Roskilde Universitet og har forsket i grænseløst arbejde.
Men det er et problem. Det er nemlig vigtigt at huske at holde pauser på jobbet.
- Både fordi det er der, man er social på sin arbejdsplads, og når vi kender hinanden godt, så er det nemmere at løse arbejdsopgaver sammen. Men også fordi det er vigtigt at slappe af fysisk og psykisk. Det er tit overset, at meget faglært og ufaglært arbejde kræver høj koncentration, siger Henrik Lambrecht Lund.
Steen Nielsen, der er arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Industri understreger, at pauser er vigtigt, men man skal også være fleksibel.
- Det er vigtigt at holde sine pauser. Det kan for eksempel være sikkerhedsmæssigt uforsvarligt ikke at holde dem. Men selvfølgelig gør det ikke noget, hvis man lige skubber den en halv time, pga. at der er en ordre, der skal laves færdig, eller der er en kunde i butikken, siger han til Fagbladet 3F.