Krav fra DF: Flere TV2-ansatte skal arbejde i Odense
- Vi får i forvejen mange nyheder fra København. Det er vigtigt også at være til stede ude i landet, siger medieordfører Morten Marinus (DF). Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix/arkiv
Flere TV2-ansatte skal arbejde i Odense, og en fremtidig køber skal bindes til fynsk hovedsæde, lyder krav.

TV2 skal rykke tilbage til Odense. Og der skal tv-stationen blive. Sådan lyder et krav fra Dansk Folkeparti, forud for at kulturminister Mette Bock (LA) ventes at præsentere regeringens udspil til medieforlig.

Tv-stationen har allerede sit officielle hovedkvarter i Odense. Men medieordfører Morten Marinus (DF) mener, at balancen er tippet, så for mange af TV2's ansatte arbejder i København, hvor TV2 også har en adresse.

Samtidig stiller DF det som betingelse, at en eventuel fremtidig køber af stationen skal forpligtes til at bevare hovedsædet i Odense.

Kan man ikke stille et sådant krav til en køber, vil DF ikke støtte et salg af mere end 49 procent af TV2, fastslår Marinus.

- Vi får i forvejen mange nyheder fra København. Det er vigtigt også at være til stede ude i landet, siger Morten Marinus.

- Samtidig er det også TV2's identitet, at man ikke er en københavnerkanal. Men at man er hele Danmarks favorit-tv-station. Det står man sig bedst ved at være, hvis man ikke har hovedaktiviteten i København.

DF har løbende spurgt kulturministeren til udviklingen i, hvor TV2's ansatte arbejder. Det er på den baggrund, at Marinus nu konstaterer, at udviklingen er gået for meget i Københavns favør.

Mindst 60 procent af TV2's ansatte skal arbejde i Odense, lyder udspillet.

Det svarer til, at mindst 710 af de 1185 medarbejdere skal have deres arbejdsplads i Odense.

Dermed er ønsket at sende 135 ansatte til Odense, da tallet i dag er 574 ifølge stationens seneste årsopgørelse.

- Det bryder vi os ikke om. En klar overvægt af arbejdspladserne bør ligge i Odense, siger Morten Marinus.

Hvordan man mere konkret skal kontrollere, hvor de ansatte arbejder, har DF ikke lagt sig fast på. Det må man finde ud af i forhandlingerne, mener Morten Marinus.

- Vi vil se på, om vi kan få strammet teksten om, at hovedsædet ligger i Odense, siger han.

Kulturminister Mette Bock annoncerede før påske, at rammerne for et salg af TV2 var faldet på plads. Dermed er hun klar til at præsentere regeringens udspil til dansk mediepolitik de kommende år, lod hun forstå.

Forinden var regeringen og DF blevet enige om at afskaffe medielicensen og i stedet finansiere public service over skattebilletten. Danmarks Radio blev i samme ombæring pålagt at spare 20 procent over fem år.

/ritzau/