Kraftig blæst udsætter endnu en skikonkurrence ved OL

Sport
Den kraftige blæst gjorde det umuligt at afvikle kvindernes storslalom ved OL mandag. (Foto: Foto: Leonhard Foeger/Reuters)

Kvindernes storslalom er blevet udsat til torsdag, og der kan være flere programændringer på vej.

Det sydkoreanske vintervejr stiller sig fortsat på bagben og giver arrangørerne problemer ved OL i Pyeongchang.

Kvindernes storslalom, der skulle have været afviklet mandag, er blevet udsat til torsdag. Det skyldes kraftig blæst og en vejrudsigt, der ikke umiddelbart kan byde på opmuntrende prognoser.

Dermed lykkedes det heller ikke i andet forsøg at få sat gang i de alpine skikonkurrencer ved legene. Søndag blev mændenes styrtløb udsat af samme årsag.

Arrangørerne med løbsdirektør Atle Skårdal i spidsen havde ellers forsøgt at tage deres forholdsregler og havde klargjort en alternativ bane med start længere nede ad bjerget.

De anstrengelser viste sig altså til ingen nytte.

- Det er surt, at vi ikke kan køre. Nu vil jeg udnytte tiden til at træne og i stedet fokusere på onsdagens slalom, siger den amerikanske superløber Mikaela Shiffrin til nyhedsbureauet Reuters om udsigten til en uventet fridag i OL-byen.

Nu er arrangørerne tvunget til at afholde såvel mændenes styrtløb som kvindernes storslalom torsdag, og det er langt fra utænkeligt, at der kommer yderligere ændringer i planen i de kommende dage.

- Meldingerne siger, at det bliver bedre, men det kan vare nogle dage. Det skal blive lidt bedre tirsdag, men onsdag bliver det samme som i dag (mandag, red.), siger Atle Skårdal til VG.

- Torsdag skal det blive betydelig bedre. Det er fortsat planen at køre som planlagt, men det kan blive nogle besværlige dage, siger løbsdirektøren.

Går det som frygtet, er onsdagens konkurrencer altså også i overhængende fare.

Her byder programmet ud over kvindernes slalom på mændenes kombinationskonkurrence.

/ritzau/