"Kovending viser, at De Radikales politik i årevis har været en fiasko"
Formand Morten Østergaard og De Radikale har lavet en "kovending" ved at åbne diskussionen om, at antallet af udlændinge, der kommer til Danmark, har betydning. Det viser, at De Radikales politik "har slået fuldstændig fejl", mener Peter Skaarup. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix/arkiv
Med en kovending om antallet af migranter udstiller De Radikale, at deres politik er slået fejl, mener DF.

De Radikale har "hejst det hvide flag" og udstiller nu selv, at deres politik har "slået fuldstændig fejl".

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup. Fra Dansk Folkepartis landsmøde i Herning går han hårdt til DF's politiske modstander i Folketinget:

- Senest har Det Radikale Venstre hejst det hvide flag og erkendt, at antallet af migranter betyder noget. Selv ifølge De Radikale er det altså ikke længere ligegyldigt, hvor mange der får entre til Danmark, siger Peter Skaarup og tilføjer:

- De Radikale mener selv, at der er tale om en "præcisering", men hov, den radikale melding er altså lidt mere end en præcisering. Det er en kovending. En kovending, der viser, at Det Radikale Venstres politik i årevis har været en fiasko, siger Skaarup.

Peter Skaarup mener, at De Radikale "i årevis" har "været med til at åbne Danmarks dør for snart sagt hvem som helst. Eksempelvis Levakovic", lyder det.

Han henviser til sagen om Gimi Levakovic, der ifølge Højesteret ikke kan udvises. Dommen blev blandt andet begrundet med Levakovics ret til familieliv, der er en del af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Dansk Folkeparti har længe talt for, at de internationale konventioner ikke skal afgøre, hvem der kan udvises fra Danmark. Og man har løbende krævet handling fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

I Herning Kongrescenter kommer Peter Skaarup med endnu et svirp til statsministeren. Løkke går ikke langt nok for at få dansk lovgivning hævet op over konventionerne, mener Skaarup:

- Til november overtager Danmark formandskabet for Europarådet. Her agter regeringen at sætte menneskerettighederne og menneskerettighedsdomstolens virke på dagsordenen.

- Men inden jeres forventninger bliver alt for høje, skal jeg lige gøre opmærksom på, at statsminister Lars Løkke Rasmussen allerede har afvist Dansk Folkepartis forslag om et forbehold for de dele af konventionerne, som forhindrer os i at føre den ønskede politik.

- Og en udtrædelse kan heller ikke komme på tale. Siger han. Men samme Lars Løkke Rasmussen ville i sin tid ikke vide af Dansk Folkepartis forslag om grænsekontrol. Men siden hen har han selv indført den, siger Peter Skaarup til klapsalver fra de omkring 1000 deltagere i DF's årsmøde.

/ritzau/