Kongresmedlem skudt: Op mod 100 skud affyret i Virginia
Foto: Reuters

Det ledende republikanske kongresmedlem Stephen Scalise og flere andre er ramt af skud under en baseballtræning i byen Alexandria i den amerikanske delstat Virginia. Det oplyser politiet.

Overfaldsmanden er anholdt og i politiets varetægt, skriver lokalt politi.

Stephen Scalise er "chief whip" - et partis officielle indpisker, for republikanerne i Repræsentanternes Hus. Han er dermed også den tredje i rækken i partiet, der er USA's største.

- Han er ramt i hoften. Men umiddelbart er han ikke ramt på en livstruende måde, siger kongresmedlemmet Mo Brooks, ligeledes republikaner.

Han var på stedet og ydede førstehjælp. Han beretter, at overfaldsmanden er hvid og overvægtig.

- Vi hørte pludseligt et skud. Og så mange flere. De var tydeligvis fra en automatriffel.

- Så blev der skudt tilbage på angrebsmanden fra sikkerhedsfolkene bag os, siger den republikanske senator Jeff Flake til CNN.

Overfaldet skete under en baseballtræning relateret til Det Republikanske Partis medlemmer af Kongressens baseballhold.

Torsdag afholdes det årlige "Congressional Baseball Game for Charity", hvor demokraternes og republikanernes medlemmer af kongressen har dystet siden 1909.

Træningen var i byen Alexandria i delstaten Virginia. Alexandria ligger klods op ad USA's hovedstad, Washington, på den anden side af Potomac-floden.

15-25 medlemmer af Kongressen var til stede, da der blev åbnet ild. Derudover var det over 10 stabsmedlemmer og sikkerhedsfolk.

Ifølge Reuters affyrede gerningsmanden mellem 50 og 100 skud med et semiautomatisk våben. Det har øjenvidner senere kaldt en underdrivelse.

Fem mennesker er bragt til hospitalet ifølge det lokale politi.

Kongresmedlemmet Mo Brooks fortæller, at han personligt så Stephen Scalise, et stabsmedlem og to sikkerhedsfolk såret.

Billeder fra CNN viser et større politiopbud på stedet.

Præsident Donald Trump skriver en meddelelse, at Det Hvide Hus holder øje med situationen, der bliver beskrevet som tragisk.

- Steve Scalise, en sand ven og patriot, blev hårdt såret, men vil komme sig fuldstændigt. Vores tanker og bønner er med ham, skriver Donald Trump på Twitter.

/ritzau/