Kongepar blev modtaget med kram og kindkys
Det danske kongehus tog tirsdag varmt i mod det hollandske kongepar forud for et todages statsbesøg.
Det hollandske kongepar kong Willem-Alexander og dronning Maxima fik en varm velkomst af det danske kongehus, da de landede i Københavns lufthavn.
Det hollandske kongepar kong Willem-Alexander og dronning Maxima fik en varm velkomst af det danske kongehus, da de landede i Københavns lufthavn. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Der blev udvekslet kindkys og uddelt varme knus, da det hollandske kongepar, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, tirsdag formiddag landede i Københavns lufthavn.

Den hollandske konge og dronning er nære venner af det danske kongehus, og dronning Margrethe og prins Henrik stod tirsdag klar til at tage i mod kongeparret sammen med blandt andet kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Efter ankomsten gik turen mod Fredensborg Slot, hvor den hollandske konge ifølge Billed-Bladet noterede sig det strålende danske forårsvejr og sagde, at han fik lyst til at blive i Danmark i en hel uge frem for de to dage, der i denne omgang er planlagt.

Efter indkvarteringen på slottet i Nordsjælland tog kongeparret til Christiansborg. Her var statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vært ved en frokost, hvor både statsministeren og den hollandske konge holdt tale.

De kongelige gæster skal også besøge Aalborg Universitets afdeling i København, inden der på Glyptoteket bliver afholdt en reception med hollandske borgere bosiddende i Danmark.

I aften er det danske regentpar værter ved en fornem gallataffel til ære for de hollandske gæster, hvor både dronning Margrethe og kong Willem-Alexander vil holde taler.

Onsdag skal det hollandske kongepar til Samsø sammen med det danske kronprinspar. Senere skal kongeparret blandt andet også på besøg på Bispebjerg Hospital, inden der om aftenen bliver holdt et afskedsarrangement i Den Sorte Diamant i København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.