Kongehuset: Margrethe og Henrik indkalder til særligt møde
Prins Henrik og dronning Margrethe kan fejre guldbryllup den 10. juni. Foto: Scanpix
Selv om prins Henrik er gået på pension, støtter han stadig dronningen i arbejdet med parrets fælles fond, der blev stiftet i anledning af deres bryllup i 1967.

I anledning af dronning Margrethes og prins Henriks bryllup den 10. juni 1967 blev der indstiftet Bryllupsfonden.

Fonden, der i dag hedder Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, støtter kulturelle, videnskabelige og sociale formål i form af konkrete projekter. Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Selv om prins Henrik gik på pension efter dronningens nytårstale i 2015, bakker han stadig sin hustru op i arbejdet med fonden.

Således deltager både han og dronningen, når de sammen holder fondens bestyrelsesmøde mandag den 29. maj på Fredensborg Slot i Nordsjælland.

Det fremgår af kongehusets officielle hjemmeside.

Som en del af fonden uddeles også det særlige Cayx-legat, der støtter studerende og kandidater, der har en speciel relation til Frankrig.

Legatet er opkaldt efter prins Henriks vinslot, Château de Cayx, der ligger mellem Bordeaux og Montpellier i den sydlige del af Frankrig.

2017 er helt særlig for regentparret og fonden. Dronning Margrethe og prins Henrik kan nemlig fejre guldbryllup efter 50 år sammen som mand og kone.

Kongehuset oplyste sidste år i en erklæring delt på sin officielle hjemme, at den 77-årige dronning og den 82-årige prins markerer den romantiske mærkedag under private former.

/ritzau/FOKUS