Kongehuset fremhæver årets største øjeblikke

Både tragiske, sjove og rørende begivenheder har gjort stærkt indtryk på det danske kongehus gennem året, der er gået.
Dronning Margrethe fyldte 75 i år, og fødselsdagen er blandt kongehusets største øjeblikke.
Dronning Margrethe fyldte 75 i år, og fødselsdagen er blandt kongehusets største øjeblikke. Foto: DAVALI PHILIP/DAVALI PHILIP

Endnu et år er ved at gå på hæld, og inden dronning Margrethe traditionen tro reflekterer over det forgangne år, har kongehuset netop offentliggjort, hvad der har gjort størst indtryk i 2015.

I en billedserie på kongehusets officielle hjemmeside fremhæver monarkiet nogle af de både sjove, tragiske og rørende begivenheder, der her mejslet sig ind i bevidstheden hos de royale i år.

Regentparrets sommertogt landet rundt, forskellige erhvervsfremstød i udlandet, Grønlandsturen og indvielsen af en ny kanon i Fredericia har været blandt de store begivenheder fra året, der er gået, men også mindehøjtideligheden for terrorofrene i Paris og i København samt markeringen af 75-året for besættelsen den 9. april 1940 har gjort stærkt indtryk.

Tallet 75 var centralt for det danske kongehus i 2015, for dronningen fyldte netop dét den 16. april i år, og det blev fejret ved flere storstilede fødselsdagsfester.

Kongehuset markerer også medlemmernes mærkesager som nogle af de største øjeblikke, og her er sport for kronprins Frederiks vedkommende og kronprinsesse Marys hjertesager, udsatte kvinder, børn og unge, blandt højdepunkterne for året, der er gået.

Se alle højdepunkterne fra det danske kongehus her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.