Kommuner skal kunne øge Airbnb-loft til mere end 90 dage

Regeringen vil sætte loft på korttidsudlejning af boliger til 90 dage. men det er for meget, lyder det fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S). (Foto: Foto: Colourbox/Free)

Regeringen vil tillade udlejning af boliger i 90 dage. Alt for meget, lyder det fra Københavns overborgmester.

Regeringen vil sikre boligejere ret til at leje deres bolig ud i mindst 90 dage om året, hvis de benytter sig af en udlejningsplatform, der indberetter deres indtægter til Skat.

Samtidig vil regeringen sikre, at landets kommuner frit kan hæve den grænse, så boligen kan indtages af turister og forretningsrejsende endnu flere dage om året.

Det fremgår af regeringens nye udspil til en strategi for deleøkonomi i Danmark, som erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skatteminister Karsten Lauritzen (V) og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) præsenterer mandag.

- Boligen er et af de mest populære områder for deleøkonomi, men mange borgere er i dag usikre på, hvilke regler der gælder for korttidsudlejning af deres bolig.

- Derfor fastsætter vi nu nogle regler med tilpas attraktive vilkår for korttidsudlejning, og som samtidig understøtter systematisk skatteindberetning, siger Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

I København bliver det dog næppe aktuelt at hæve grænsen. Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har lagt op til et loft på 60 dage i hovedstaden.

Samtidig vil regeringen øge skattefradraget fra 24.000 kroner til 36.000 kroner, hvis det sker via en platform, der indberetter til Skat.

- Alt i et alt er det for højt niveau, regeringen har lagt sig på, når det handler om skattefradrag og antal dage, man kan leje ud, siger Frank Jensen.

- Jeg har længe efterspurgt klare regler, der ikke fører til ulovlig hoteldrift og skattesnyd. Boligmarkedet i København er presset og de boliger, der er i København, skal under ingen omstændigheder fungere som ulovlig hoteldrift.

Københavns Kommune har gennem længere tid forsøgt at få en aftale igennem med Airbnb, der begrænser udlejning til 60 dage for hver udlejer. Men det er ikke lykkedes.

- Regeringen må simpelthen sige til Airbnb, at i Danmark er det altså regeringen og Folketinget, der vedtager love, siger Frank Jensen.

Airbnb skriver i en kommentar til udspillet:

- Værterne ønsker at betale skat, og det vil vi gerne være dem behjælpelige med. De foreslåede regler er moderne, klare og enkle for alle parter, og de vil være med til at sikre, at myndighederne modtager dette vigtige finansielle bidrag.

Hvis en udlejer bruger en platform, der ikke indberetter indtægt til Skat, lægger regeringen op til, at der kan lejes ud 30 dage om året.

/ritzau/