Danmarks nye fattige - hvor skal de bo? Kommunens svar: Derfor kan vi ikke hjælpe borgere som Janni
Frederikssund set fra luften - ligesom i andre hovedstadskommuner har man her mangel på billige boliger.  Arkivfoto: Scanpix
At den nuværende bolig er for dyr, udløser i sig selv ikke, at man som kontanthjælpsmodtager får hjælp, melder Frederikssund Kommune

Vi har ikke billige boliger til alle. I stedet vil vi prøve at ruste folk til at kunne klare sig selv.

Sådan lyder svaret fra Frederikssund Kommune, der i en mail til Avisen.dk forklarer, hvorfor kommunen ikke kan hjælpe borgere som kontanthjælpsmodtageren Janni, der med sine to børn må flytte fra boligen.

Når det nye kontanthjælpsloft træder i kraft om fire måneder, mister den enlige mor 2.800 kroner om måneden i boligsikring. Hun har derfor ikke råd til at blive boende.

I mailen fra kommunen peges det på, at der ligesom i resten af hovedstadsområdet er mangel på billige boliger i Frederikssund Kommune.

"Kommunen gør brug af retten til at anvise lejere til 25 procent af de almene boliger, der bliver ledige. Det drejer sig om ca. 90 boliger om året. Byrådet har besluttet hvilke kriterier, der skal være opfyldte, for at en borger kan komme i betragtning til disse boliger. At den nuværende bolig er for dyr, er ikke i sig selv nok til at komme i betragtning," står der i mailen. 

"Kommunen kan dermed som udgangspunkt ikke anvise billigere boliger til de kontanthjælpsmodtagere, der måtte få vanskeligheder med at betale deres boligudgifter ved indførsel af et kontanthjælpsloft, med mindre andre særlige forhold gør sig gældende."

I stedet vil Frederiksund Kommune have fokus på at ruste borgere som Janni, så flest muligt af dem kan få et job.

"Samtidig vil kommunen i den individuelle vejledning anbefale, at borgerne lader sig skrive op til en billigere bolig i alle relevante boligforeninger, overvejer om der er andre poster i budgettet, der kan nedbringes, eller om det evt. er muligt at leje et værelse ud, indtil det lykkes at få et bedre indtægtsgrundlag, eller en billigere bolig," skriver kommunen til Avisen.dk.

Læs mere om Frederikssund Kommunens boligsociale kriterier her

 

via Listen To News