Kommunen nægter: 70-årig pensionist må ikke male byens skilte frivilligt

70-årige Nils Bennicke fra Svendborg maler byens vejskilte, der blegner mere og mere. Men kommunen har nu sat en stopper for hans gode gerning (Foto: Foto: Google Street View)

70-årige Nils Bennicke fra Svendborg maler byens vejskilte, der blegner mere og mere. Men kommunen har nu sat en stopper for hans gode gerning.

70-årige Nils Bennicke fra Svendborg har gjort det til sin opgave at male byens vejskilte, der forfalder.

Det har han gjort talrige gange. Men det kan være slut nu, skriver TV 2

Kommunen har sat en stopper for Nils Bennickes gode gerning. Det blev han fortalt på et møde, som han var blevet indkaldt til af kommunens informationschef.

- Han bad mig faktisk om at holde op. Det skal han jo gøre. Så nåede vi ikke længere på det møde, end at jeg afsluttede med at sige "tak for mødet og tak for kaffe - og så går jeg nok ud og maler et par skilte mere", siger Nils Bennicke til TV 2.

Ifølge Svendborg Kommune er det en kommunal opgave at renovere byens faciliteter, som den pensionerede tømrer, Nils Bennicke, eller andre borgere ikke skal tage sig af.

Desuden har den 70-årige pensionist heller ikke levet op til arbejdsmiljøregler, når det kommer til regler for afspærring, sikkerhed og åndedrætsværn.

Men Nils Bennicke gør det, fordi han vil bevare de gamle skilte, som han finder charmerende. Han frygter, at kommunen vil udskifte dem med nogle nye.

- Der er jo folk, der har designet dem en gang i 50'erne, og det er et virkelig flot håndværk. Så jeg synes, de er meget smukke og bevaringsværdige. Derfor gør jeg det her, siger han til DR.

Sagen er nu blevet en varm politisk kartoffel, og Socialdemokratiets Magnus Heunicke vil have innovationsminister Sophie Løhde (V) på banen. Hun og regeringen har gjort det til en kampagne at bekæmpe overflødige regler i det offentlige.

- Vi kigger lige nu sammen med regeringen på, om der er nogle regler og love, der er overflødige og hæmmer mere, end de gavner. I den her sag vil jeg sammen med ministeren se på, om der er nogle regler, der hæmmer, at vi har en mand, som gør samfundet en god gerning, siger Magnus Heunicke til TV 2.